Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za primanje mita

Širić: Sve što mi se stavlja na teret izmišljotina je Hrvoja Maleša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu u tijeku je ročište na suđenju Željku Širiću gdje ga se tereti za primanje mita za 'pošteno' suđenje Hajduku.

Željko Širić započeo je s iznošenjem obrane. Kaže da je u nogometu od svoje 12. godine. Nakon položenog sudačkog ispita od 1992. do 2006. godine bio je međunarodni sudac sa znakom Fife. Nabrojao je sve funkcije koje je obnašao u HNS-u, posebice u sudačkoj komisiji te objasnio način na koji su se delegirali suci za 1. HNL.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

AUDIOSNIMKA O čemu su razgovarali Željko Širić i Hrvoje Maleš?

Širićeva obrana podnijela je zahtjev za izuzeće sporne audio snimke kao nezakonitog dokaza. Sutkinja je taj prijedlog odbacila jer je, kaže, snimka nastala na temelju valjanog sudskog naloga i da je kao takva valjan dokaz.

Podsjetimo, radi se o snimci razgovora Željka Širića i Hrvoja Maleša, bivšeg predsjednika Hajduka i pouzdanika USKOK-a koji je vođen u jednom splitskom hotelu. Razgovarali su o određenom novčanom iznosu koji se kretao između 30 i 40 tisuća eura.

Širic tvrdi da Hajduk nije bio dužan njemu nego njegovom prijatelju pokojnom Franji Čavaru, nogometnom menadžeru koji je radio neke transfere iz Osijeka u Hajduk. Objasnio je okolnosti koje su dovele do sastanka s Hrvojem Malešom. 'Sjedili smo u konobi u Dalmatinskoj zagori u razgovarali o Hajduku i suđenju', rekao je. Maleš mu se žalio da klub nema novca za isplatu premija i plaća uoci Božića.Taj susret je trajao 45 minuta. 'Na izlasku mi je Maleš rekao da je provjerio dugovanje prema Franji Čavaru i da bi to mogao riješiti do Božića', rekao je.



'Dogovorili smo sljedeći sastanak u Zagrebu. Dolaskom u hotel Antunović Maleš mi je rekao da je donio novac za Čavara. Novac je ubacio u moj auto.Taj novac nije bio namijenjen meni jer ga nisam ni dotaknuo. Na njemu nema nikakvih bioloških tragova. Ovo sto mi se stavlja na teret je pokušaj Maleša da se izvuče iz nezavidnog položaja. Zato se i obratio Uskoku. Niti sam inicirao ijedan sastanak niti sam išta tražio. Najgore od svega je što je Maleš od uhicenog Nenada Pralije tražio da tereti mene i Djedovića', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene