Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla

Buknuo požar na Pagu, vatrogascima u pomoć stiže air tractor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na Pelješcu koji je jučer planuo i dalje je aktivan. U Šibensko - kninskoj županiji vatrogasci također gase dva požara. vatra gori i na otoku Pagu.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje o požaru na otoku Pagu, mjesto Košljun, zaprimila je dojavu u 13:15. Vatru gase zemaljske snage, a iz zraka im pomaže jedan air tractor.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požari u Grčkoj Prilika za promjenu Biser Mediterana u opasnosti: ''Zbog klimatskih promjena imamo ratno stanje u vrijeme mira''

Požar otvorenog prostora između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu i dalje traje. Požar gase zemaljske i zračne snage.

Požar borove šume i niskog raslinja kod mjesta Savar na Dugom Otoku lokaliziran je u 9:45 sati. Požar gase zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe i vatrogasci DVD-a Sali kao i zračne snage. Opožarena površina je oko 30 ha.

>> Rudine: I dalje gori, ali kuće nisu ugrožene

Na požar na području Rudina kod Kaštela upućena je izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz zagrebačke, požeško-slavonske, virovitičko-podravske i koprivničko-križevačke županije koji su se priključili postojećim vatrogasnim snagama i pripadnicima Oružanih snaga. Požar je i dalje aktivan te je pod nadzorom, a gašenje i sanacija i dalje su u tijeku.

Na požaru trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i na požaru niskog raslinja i borove šume blizini naselja Satrić u općini Hrvace upućena je izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz primorsko-goranske, istarske, zadarske i dubrovačko-neretvanske županije gdje su se priključili zemaljskim snagama u gašenju požara. Požari su i dalje aktivni te su pod nadzorom vatrogasaca.

Požar koji je izbio 25. kolovoza u šibenskoj-kninskoj županiji prešao je u splitsko-dalmatinsku županiju kod mjesta Otešić. Požar gase lokalne zemaljske snage i vatrogasne snage iz istarske županije te 1 Canadair i 1 Air Tractor. Gašenje je u tijeku.

Dio istog požara koji dijelom gori i u šibensko-kninskoj županiji na području Svilaje gase JVP Drniš te DVD Drniš i DVD Ružić.

Požar kod Bilica na predjelu Lugovići je ugašen u 07:00 sati. U gašenju su sudjelovale zračne i zemaljske snage – JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Vodice, Zablaće, Grebaštica i Perković s 18 vatrogasaca i 6 vozila. Tijekom noći je saniran požar.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene