Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuće usred požarišta

Rudine: I dalje gori, ali kuće nisu ugrožene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 12 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje zaprimila je dojavu o požaru kod Rudina. Ugrožene su kuće. Vatra je cijeli dan prijetila stambenim objektima. Splitska zračna luka dva je sata bila zatvorena.

Požar koji je rano poslijepodne buknuo u blizini Rudina, naselja iznad Kaštela, zaprijetio je kućama, a više od 170 vatrogasaca bori se s vatrenom stihijom kako vatra ne bi zahvatila kuće. Opasnosti za stambene objekte od večeri nema. U zraku su u jednom trenutku bila 4 kanadera, a gasitelji strahuju od razbuktavanja požara zbog vjetra.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Vatrogasci koji gase požar u Rudinama, iznad Kaštela, kasno poslijepodne pozvali su vojsku da se im pomogne gasiti vatru u brdskome dijelu. "Ako bude potrebno, vojska bi večeras mogla izaći na teren gasiti veliki požar", rekao je Taslak.

Dva su vatrogasca zbog dima imala tegoba s očima pa je jedan od njih otpušten s terena, a drugi je ostao. Nagorjelo je nekoliko vikendica i automobila. Iz kuće kojoj je prijetila vatra evakuirana je jedna starica. Stradala je i stoka, a neke kuće našle su se usred požarišta, ali su spašene.

Zbog požara je dva sata, od 15:30 do 17:30 u splitskoj Zračnoj luci bio prekinut promet, priopćila je ta zračna luka. Promet u splitskoj Zračnoj luci prekinut je oko 15,30 sati jer je dim nošen burom ometao vidljivost, a osim toga, kanaderi koji su gasili požar prelijetali su iznad nje pa promet putničkih zrakoplova nije bio siguran, doznaje se od službenika u splitskoj Zračnoj luci. U 17,30 sati poboljšale su se prilike pa je ta zračna luka ponovno otvorena za promet.

>> Piromani ponovno u akciji: Kod Zadra potpaljeno 6 do 7 požara!

Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i dalje je u tijeku, a na požarište dolaze izvanredne vatrogasne snage iz Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije, s ukupno 36 vatrogasaca i 8 vozila, izvijestila je večeras u 20 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Također, iz Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije, dolazi ukupno 54 vatrogasaca s 10 vozila koji će biti razmješteni na aktualna požarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Požar trave, niskog raslinja i borove šume kod mjesta Sveta Marta kod Planog, ugašen je. (M.D.C./T.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene