Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ravnateljice HZZ-a

Sindikati traže popis poslodavaca koji su koristili mjere zapošljavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavu su zatražili od ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankice Paun Jarallah.

Pet sindikalnih središnjica zatražilo je danas od ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankice Paun Jarallah objavu popisa svih poslodavaca koji su koristili mjere aktivne politike zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Slika nije dostupna SOR nije radni odnos "Većina bude 'ispljunuta', a država im poručuje: Sretan put u Irsku!"

Na web-stranici Vladina Ureda za udruge objavljen je popis svih organizacija civilnog društva (OCD) koje su koristile neke od mjera aktivne politike zapošljavanja, napominju sindikati u priopćenju.

I službeno je: Tajne službe nezakonito su zapošljavale

Iako je korištenje mjera poticanja zapošljavanja zapravo nespojivo s naslovom izvještaja - 'Popis financiranih projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora u 2013. godini', jer nije riječ ni o projektima niti o programima OCD-a, nego o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja u slučajevima gdje su OCD prema uredbi Europske komisije prihvatljiv poslodavac, sindikalci pozdravljaju takav pomak prema javnoj objavi korištenja javnih sredstava.

Mrsić: Radnicima s poplavljenih područja država isplaćuje minimalnu plaću i doprinose

Stoga traže isto postupanje i prema privatnim poslodavcima i javnoj upravi tako da se popis svih poslodavaca koji su koristili javna sredstva prilikom zapošljavanja ili osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, zajedno s iznosom dodijeljenih sredstava odmah objavi na web-stranici HZZ-a.

U protivnom će sindikati smatrati da je riječ o diskriminaciji OCD-a i pokrenuti odgovarajuće aktivnosti, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene