Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikati ove godine ne organiziraju proslavu 1. svibnja u Maksimiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati ove godine neće organizirati tradicionalnu prvosvibanjsku povorku i proslavu Međunarodnog praznika rada u Maksimiru, najavila je predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević.

Time će biti prekinuta dugogodišnja sindikalna tradicija, rekla je Knežević dodajući kako će Grad Zagreb ipak u Maksimiru organizirati kratki zabavni program.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer Sanader na sastanku sa sindikatima Slika nije dostupna SSSH: 'Najavljena poskupljenja neutemeljena'

Govoreći o razlozima odustajanja od proslave 1. svibnja, Knežević je ustvrdila kako su sindikati 12. travnja na velikom prosvjedu na Trgu bana Jelačića poslali svoje poruke i zahtjeve vlastima, pa nema potrebe da ih ponavljaju s maksimirske pozornice.

Sindikalne središnjice proslavu 1. svibnja u Maksimiru organiziraju još od 1990. godine, a sa središnje maksimirske tribine, uz sindikalne i radničke zahtjeve, vlastima su često odašiljane žestoke poruke, dok su Vladini predstavnici nerijetko bivali izviždani.

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika potvrđeno je da će Grad Zagreb ove godine organizirati prvosvibanjsku proslavu u Maksimiru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene