Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na prosvjedu SSSH očekuje se 45 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević rekla je kako se na prosvjedu 'Zajedno za veće plaće u javnom i privatnom sektoru' 12. travnja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, očekuje 45 tisuća sindikalaca i dolazak kolega iz Madžarske, Austrije, Slovenije i Poljske.

'Tražimo da najniža plaća bude pedeset posto prosječne. Trenutačno čak 50 tisuća radnika prima minimalnu plaću, što je previše', poručila je Knežević i podsjetila mjerodavne u Vladi kako i Svjetska banka ocjenjuje kako Hrvatska nije siromašna, već da je novac krivo raspoređen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna URSH neće biti suorganizator radničkog prosvjeda 12. travnja Slika nije dostupna Premijer Sanader na sastanku sa sindikatima

'Zahtjevi SSSH su ograničavanje rada na određeno vrijeme, donošenje zakona o minimalnoj plaći, mirovinska i zdravstvena reforma te sigurniji uvjeti rada', kaže Knežević.

Hrvati danas jedva preživljavaju s plaćom, koja je, istaknula je, tek 26 posto prosječne europske plaće. Kupovna moć je preniska i prosječna plaća podmiruje tek 75 posto sindikalne košarice, koja je za veljaču iznosila 6138 kuna, dodala je Knežević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene