Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati i Vlada potpisali su sporazum prema kojemu će zaposlenima od 1. siječnja osnovica plaće porasti za dva posto, još toliko od 1. kolovoza, te za još dva posto od 1. studenog 2017.


"Na ovaj smo način otvorili dobar put izgradnji kvalitetnog socijalnog dijaloga, ovo je sigurno zalog za buduće razgovore", kazao je Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava, u petak nakon što je potpisan sporazum.

Vezani članci Slika nije dostupna SINDIKATI RAZOČARANI Želimo sastanak s Plenkovićem, mora imati punu informaciju Slika nije dostupna "Božićnice će biti isplaćene i u javnim i u državnim službama"

Zadovoljan je bio i Dubravko Jagić iz Sindikata policije, koji je rekao da je napravljen dobar posao unatoč zlim jezicima te da je i božićnica dio rezultata pregovora. 

Da će božićnice uskoro početi sjedati na račune, potvrdio je Zdravko Marić, ministar financija.

"Vlada će učiniti sve da dođe do preraspodjele sredstava do pet posto po proračunskim stavkama. Danas tijekom jutra ide tehnički nalog oko isplate i mislim da bi zaposlenici to trebali vidjeti na računima", rekao je Marić.

Ćorić je rekao da su Vladi jednako važni svi službenici. "U siječnju nas očekuju razgovori sa sindikatima javnih službi i očekujemo da ćemo iznaći rješenje na obostrano zadovoljstvo", rekao je Ćorić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju