Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat turizma optužuje ravnatelja Plitvičkih jezera za nezakonitosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat turizma i usluga Hrvatske na današnjoj je konferenciji za novinare optužio ravnatelja Nacionalnog parka Plitivička jezera Borislava Pericu za nepoštivanje Zakona o radu, šikaniranje i mobing radnika, nezakonitosti pri nabavi robe i pogodovanje uskom krugu pojedinaca u toj ustanovi.

No, na novinarski upit da svoje optužbe argumentiraju konkretnim primjerima, čelnici tog sindikata rekli su kako imaju tek indicije da se roba nabavlja mimo natječaja, preko dobavljača koji odgovaraju ravnatelju.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Podsjetili su na njegov prošlogodišnji pokušaj zataškavanja nepravilnosti u naplaćivanju računa u Ličkoj kući, kada su gostima dva puta bile provučene kartice, odnosno dva puta naplaćeni računi.

Sindikalci također, ne navodeći konkretne pokazatelje, tvrde da ravnatelj sve propuste pokriva rezultatima poslovanja, no pozitivno poslovanje je prvenstveno rezultat poskupljenja ulaznica i visokih cijena usluga, dok već dvije godine broj noćenja i izvanpansionska potrošnja opadaju.

Glavna sindikalna povjerenica u Nacionalnom parku Marica Perić ustvrdila je da "radnici žive u strahu, pa se ne usude javno istupiti".

Predsjednik sindikata turizma i usluga Eduard Andrić rekao je da ravnatelj Perica ne prihvaća legalno izabrane sindikalne predstavnike, a radničkom predstavniku u Upravnom vijeću ne priznaje prava koja pripadaju ostalim članovima toga tijela.

Iako Sindikat turizma ima 350 članova od 720 zaposlenika u Plitvičkim jezerima, kaže Andrić, ravnatelju više "odgovara" Sindikat državnih službenika i namještenika Ivice Ihasa.

Za konferenciju za novinare u Zagrebu odlučili su se, kako je rekao Andrić, zbog toga što nakon nedavno održane konferencije na Plitvicama nisu bili zadovoljni napisima ličkih novinara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene