Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šimić osumnjičen za još četiri slučaja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki kardiokirurg Ognjen Šimić, koji je u pritvoru zbog primanja mita, osumnjičen je da je u još četiri slučaja od pacijenata primio novac i to ukupno 4000 eura i 5000 njemačkih maraka.

USKOK je od istražnog suca Županijskog suda u Rijeci danas zatražio proširenje istrage protiv pročelnika Klinike za kardiokirurgiju riječkoga KBC-a, nakon što je više građana protiv njega podnijelo kaznene prijave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže smanjenje kazne Šimićeva obrana opet će se žaliti na presudu Slika nije dostupna Razmatranje hrvatskog zahtjeva Sarajevo: Novo suđenje doktoru Šimiću u srijedu

Glasnogovornik riječkog suda Zoran Sršen potvrdio je da je zaprimljen novi zahtjev USKOK-a. Dodao je da će istražni sudac o tom zahtjevu odlučiti nakon ispitivanja kirurga kojega se ponovno sumnjiči da je od pacijenata uzimao novac kako bi ih operirao "preko reda", odnosno mimo liste čekanja.

Najstariji slučaj datira iz studenog 1998. kada je, tvrde u USKOK-u, od jednog pacijenta primio omotnicu s 5000 njemačkih maraka, nakon čega je odmah odredio termin operacije na koju se inače čekalo godinu dana.

Šimić je prijavljen i da je u prosincu 2002. kćerki pacijentice rekao da ima 500 slučajeva i da ne stiže operirati te da bolnici treba pomoći, pa je od nje zatražio 1000 eura koje mu je kćerka istog dana predala, nakon čega je njezina majka odmah operirana.

Sumnjiči ga se da je u siječnju 2004. pacijentu u nazočnosti njegove supruge rekao da treba ugraditi tri premosnice za što treba čekati tri do četiri mjeseca. Pacijent mu je navodno predao omotnicu s 2000 eura te je krajem tog mjeseca operiran.

Posljednji slučaj mita za koji je riječki kardiokirurg prijavljen je iz rujna prošle godine kada je, kako tvrde u USKOK-u, još jednog pacijenta za 1000 eura progurao na operaciju preko reda.

U USKOK-u kažu da u suradnji s policijom nastavljaju kriminalističku obradu protiv liječnika koji je u jednomjesečnom pritvoru od sredine kolovoza kada je uhićen na temelju prijave jedne Riječanke.

Prvo proširenje istrage protiv njega zatraženo je prije dva dana, zbog navodnog primanja 1500 eura u ožujku ove godine za operaciju srca jednog pacijenta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene