Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibensko-kninski župan osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku zatražilo je od šibensko-kninske policije da provjeri tvrdnje da je šibensko-kninski župan Goran Pauk počinio kažnjivo djelo zloporabe položaja i ovlasti jer je utjecao da se novac tvrtke Tino umjesto Luci za uporabu njezina terminala uplati na račun NK "Šibenik".

Župan odlučno odbacuje sve optužbe na svoj račun, a policija je danas potvrdila da ispituje te tvrdnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policajac za prijatelja utjerivao dug Slika nije dostupna Zatražena istraga protiv bivšeg župana Bagarića

Zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva potaknut je izjavama nekih županijskih vijećnika i napisa u medijima da je tvrtka Tino d.o.o., koja se bavi eksploatacijom i izvozom kamena, umjesto da plati koncesiju za uporabu terminala za pretovar kamena u bivšoj šibenskoj Tvornici elektroda i ferolegura, na zahtjev župana Pauka svotu od oko 300.000 kuna doznačila na račun NK "Šibenik", oštetivši županijski proračun i Županijsku lučku upravu.

Župan Pauk je osumnjičen da je zlorabio ovlasti i položaj budući da istodobno obnaša dužnosti predsjednika NK "Šibenik" i predsjednika Upravnog vijeća Županijske lučke uprave.

Župan odbacuje sve optužbe i tvrdi kako je posrijedi "orkestrirani napad na njega iz Županijske skupštine i usta bivšega, nedavno smijenjena, ravnatelja Županijske lučke uprave".

"Moglo se očekivati da se u ovaj slučaj uključe mjerodavne službe, to više što je riječ o poziciji čelnog čovjeka Županije, kojem se stavljaju teške stvari na teret. To sam s gnušanjem od početka odbacivao i sam sam pozvao mjerodavne službe da se što prije uključe u cijelu priču i provjere sve te tvrdnje", zaključio je Pauk.

Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran potvrdio je da policija ispituje spomenute tvrdnje i "tek kad policija obavi posao, moći će u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom reći ima li u cijelom slučaju osnove za kažnjiva djela".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene