Požar koji jeplanuo između Jadrtovca i Žaborića kod Šibenika blokirao je promet Jadranskom magistralom.


Požar koji je nešto poslije 13 sati planuo između Jadrtovca i Žaborića kod Šibenika blokirao je promet Jadranskom magistralom. Vatra je došla blizu kuća. Vatrogasci savjetuju ljudima da zatvore prozore i slušaju njihove zapovijedi. Ovo je šesti požar danas na šibensko-kninskom području. Podsjetimo, ranije jutros gorjelo je i u skradinskom području u blizini Turističkog kampa Krka.

'Strah me baš, bila mi je ovdje unuka, beba pa sam ih poslala da idu u Šibenik. Ovako mi malo dođe plakati, ali prođe brzo', rekla je Milena Peran.

'Svi smo uznemireni. Lako je neka gori šuma, ne daj Bože da se šta vatrogascima desi i ljudima i kući. Nije lako izgubiti kuću koju gradiš cijeli život', kaže Branka Bumbak.

'Bura nam otežava gašenje, nepristupačan je teren nema puteva s kojima možemo raditi vatrogasnom tehnikom, oslanjamo se isključivo na zračne snage', kaže Volimir Milošević,  zapovjednik JVP Šibenik.

Inače, zbog požara su se raniej stvorile ogromne kolone i zastoji na magistrali od Šibenika prema Splitu.

Trenutno najviše problema, kako piše ŠibenikIN, stvara i požar između Mučića i Brodarice.

'Požar se nalazi u gustoj borovoj šumi, a nema dovoljno pristupnih šumskih puteva, pa se vatrogasna tehnika teško probija. Vatra se širi u smjeru Brodarice, predio Luša, u kojem smo već organizirali obranu. Tamo se nalaze objekti, pa smo rasporedili snage kako bi ih mogli braniti', rekao je Milošević.