Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primao analgetike

Oglasila se šibenska bolnica o smrti mladog ortopeda: "Liječen je sukladno pravilima struke"

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Šibenska bolnica ustvrdila je kako je nedavno umrli šibenski ortoped Krešimir Crnogaća liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, reagirajući na objavu njegove zaručnice da je posljednje sate proveo u boli apelirajući da se umirućim pacijentima omogući miran kraj.

Sanja Ćosić, liječnica anasteziologinja i zaručnica preminulog ortopdea, objavila je na Facebooku da je umrli šibenski ortoped Krešimir Crnogaća posljednje sate života u šibenskoj bolnici proveo u velikoj boli dok je ona "morala moliti više puta i neprekidno dežurnog odjelnog liječnika da mu se da veća doza morfija kako bi mu se ublažili bolovi."

Također je apelirala na liječnike da umirućim pacijentima omoguće dostojanstven i miran kraj. Šibenska bolnica u javnoj objavi tvrdi, među ostalim, da je pacijent "liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama", da je "partnerica odbila" preporučenu terapiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preventivni pregled Policija u zadnji tren otkrila neispravan autobus: Trebao je prevoziti djecu u školu

Pacijent Krešimir Crnogaća liječen zbog aktivne maligne bolesti u kliničkim bolnicama u Zagrebu zaprimljen je na Hitnu Opće bolnice Šibensko–kninske županije u srijedu 29. kolovoza u jutarnjim satima zbog otežanog disanja te bez ikakvih bolova u trenutku dolaska, navodi bolnica.

"Tijekom hospitalizacije učinjene su neinvazivne dijagnostičke pretrage sukladno zdravstvenom stanju pacijenta. Tijekom boravka pacijent je primao analgetsku i oksigenoterapiju. U večernjim satima zbog respiratornog pogoršanja konzultiran je anesteziolog koji preporuči terapiju kisikom uz visoke protoke (HFOT)", stoji u priopćenu Opće bolnice Šibensko-kninske.

Iz bolnice nadalje tvrde da je "navedenu terapiju partnerica odbila" te da je "zatražila analgeziju kontinuiranom infuzijom morfija".

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove informacije Javio se vlasnik psa koji je ugrizao dijete za lice: "Imam kamere, bio sam dva metra od njih"

"Nakon pogoršanja općeg statusa pacijenta uključena je dodatna analgetska terapija. Pacijent je u šibenskoj bolnici liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, a preminuo je u četvrtak 30. kolovoza iza ponoći okružen članovima uže obitelji", piše ravnateljstvo Opće bolnice u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje detalje Radio na kući, pao s visine i poginuo: Nije mu bilo pomoći

I ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas da je kontaktirao u vezi s tim slučajem ravnatelja šibenske bolnice rekavši da slučaj nije bio jednostavan te da "davanje morfija u slučaju poremećene respiracije dodatno može životno ugroziti pacijenta".

Pacijent Crnogaća je primao analgetike, ali ne u onim količinama u kojima je to netko tražio, rekao je Beroš.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene