Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraza norovirusom

Svadba iz pakla: "Pokrio sam se s tri deke, počeo povraćati i imao proljev do tri ujutro, dok nije došla Hitna"

Aktualno Galerija Uzorak virusa - 1 Uzorak virusa - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Uzorak virusa - 2 Uzorak virusa - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Sanitarna iskaznica Sanitarna iskaznica Foto: Dnevnik Nove TV Vjenčanje Vjenčanje Foto: Dnevnik Nove TV +0 Mislav Markoč Galerija 1/5 >>
Otrovali su se gosti na vjenčanju u blizini Zaprešića. Sanitarni inspektori restoran su zatvorili - analizira se voda, hrana, testirali su zaposlenike.

Svadbena idila prošli petak kratko je trajala. I prije prvog plesa za mladoženju su krenuli simptomi norovirusa.

"Bolio me želudac, mislio sam da je od nervoze, prvi ples, znate kako to ide, onda sam otišao u tu kućicu za mladence, pokrio sam se s tri deke i počeo povraćati i imao proljev do tri ujutro dok nije došla hitna", rekao je Mislav Markoč.

Iduće dane kaže simptome je imalo 150 gostiju. Njih 20-ak je završilo na infuziji. Inspektori su svadbeno imanje zatvorili. Mislav kaže - javili su mu se i drugi mladenci.

Pročitajte i ovo Uhićeni diler Na jedrilici S gotovo tri tone kokaina pao 70-godišnji narkobos iz Srbije, stručnjak poručuje: "Čini mi se da je akcija prerano prekinuta"

"Vikend prije naše svadbe na tri različite lokacije u istom vlasništvu dogodila se slična situacija, imali su zaražene ljude, kad smo mi bili na svadbi u petak u malom šatoru se istovremeno održavala svadba, gdje je također bilo zaraženih, a i dan kasnije nakon što smo obavijestili jedni drugi da smo zaraženi nastavilo se sa svadbom, to ne mogu vjerovati i na te dvije svadbe smo imali zaražene", objasnio je Markoč. 

Epidemiolozi su prošlu subotu zabilježili 70-ak oboljelih, norovirus dokazan je kod dva uzvanika. Inspektori su ograničili uporabu vode dok ne osigura zdravstveno ispravna voda. Riječ je o virusu koji se lako prenosi.

"Put prijenosa je fekooralni put, osoba se može zaraziti gestijom kontaminirane hrane, vode ili u direktnom kontaktu s osobom oboljelom koja izlučuje virus iz svog organizma ili putem kontaminiranih predmeta, nekakvih površina", istaknuo je Kruno Sokol, šef službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Iz prozvanog resorta jutros su izrazili žaljenje zbog svih neugodnosti. Kažu da su testovi svih zaposlenika i hrane negativni na virus, ali se slažu s odlukom sanitarne inspekcije i vjenčanja zasad otkazuju, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

"Žao nam je zbog svih neugodnosti koje su imali mladenci i njihovi gosti zbog zaraze norovirusom na nedavno održanim svadbama. Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije da svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze", poručili su iz Wedding Resorta Corberon.

Pročitajte i ovo Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 3 Izvijestila policija Mladi rukometaši Burundija koji su početkom kolovoza nestali u Rijeci pronađeni su u - Belgiji

Pa se mladenci u zadnji čas snalaze. Marija je organizatorica vjenčanja i traži alternative za dvije otkazane svadbe.

"Reagirali su čisto ok, čekali su da dođe službeni dopis od lokacije koji je došao nažalost tek jutros pa je nastala panika gdje, šta, kako, zašto. Ja ne znam za slučaj, a odradila sam tamo X vjenčanja da se tamo tako nešto dogodilo, ali mijenja se cijeli koncept vjenčanja", napomenula je Marija Kelčec, organizatorica vjenčanja.

No barem će svi ostati zdravi.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene