Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Šibenik: Peticija za strože kazne vozačima koji čine teške prometne prekršaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peticiju pod nazivom "Ne čekajte da se dogodi i vama", čije je potpisivanje organizirala Udruga obitelji stradalih u prometu Dalmacije, danas je u Šibeniku potpisalo 850 građana.

Peticijom, kako je rekao predsjednik te udruge Vlado Andrijašević, traže se strože kazne za prekršitelje u prometu, veće zatvorske kazne za one koji skrive smrt na cesti ili teški invaliditet žrtava te pravednije odštete.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

Peticijom se želi poboljšati prometna kultura, postići učinkovita pravda i pijetet prema žrtvama te educirati školsku djecu i mladež kako bi se izbjegle prometne nesreće, istaknuo je Andrijašević. Peticija će biti poslana Vladi i Saboru.

Dodao je kako je samo lani u Hrvatskoj u prometu poginulo 619 osoba od kojih su čak dvije trećine bili pješaci.

Peticiju je dosad potpisalo oko 16.000 građana, i to u Istri, Splitu i Makarskoj, gdje su i osnovane udruge obitelji stradalih u prometu.

Nakon Šibenika bit će organizirano potpisivanje peticije u Zadru i Dubrovniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene