Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peticiju pod nazivom "Ne čekajte da se dogodi i vama", čije je potpisivanje organizirala Udruga obitelji stradalih u prometu Dalmacije, danas je u Šibeniku potpisalo 850 građana.


Peticijom, kako je rekao predsjednik te udruge Vlado Andrijašević, traže se strože kazne za prekršitelje u prometu, veće zatvorske kazne za one koji skrive smrt na cesti ili teški invaliditet žrtava te pravednije odštete.

Vezani članci Zatvoren kafić, ilustracija Poduzetnici pokrenuli peticiju: ''Nije vam palo na pamet da se pokrijete ušima od sramote, rastjerate uhljebe i konačno počnete raditi?'' Vozači iz pakla (Foto: thechive.com) Neki vozači zaslužuju poseban krug pakla... ili barem oduzimanje vozačke

Peticijom se želi poboljšati prometna kultura, postići učinkovita pravda i pijetet prema žrtvama te educirati školsku djecu i mladež kako bi se izbjegle prometne nesreće, istaknuo je Andrijašević. Peticija će biti poslana Vladi i Saboru.

Dodao je kako je samo lani u Hrvatskoj u prometu poginulo 619 osoba od kojih su čak dvije trećine bili pješaci.

Peticiju je dosad potpisalo oko 16.000 građana, i to u Istri, Splitu i Makarskoj, gdje su i osnovane udruge obitelji stradalih u prometu.

Nakon Šibenika bit će organizirano potpisivanje peticije u Zadru i Dubrovniku.