Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dražen kao umjetnost

Šibenčani na Baldekinu obilježili 55. rođendan Dražena Petrovića, velikana hrvatske i svjetske košarke

55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 3
55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija 55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Kotarac (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Kotarac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Biserka Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Biserka Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr 55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 55. rođendan Dražena Petrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/9 >>
Na današnji dan prije 55 godina rođen je Dražen Petrović. Život košarkaškog virtuoza prekinula je prije 26 godina automobilska nesreća. No, Dražen je za života itekako ostavio traga. I kao košarkaš i kao čovjek.

Draženu ususret poletjelo je 55 balona! Djeca su Draženu u čast puštala balone. Košarkaški Mozart nedostaje svima koji su ga poznavali, ali i s njim dijelili sportski teren.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

"To je bila mašina. Ja ne mogu vjerovati da takav čovjek postoji. Toliko unutra, toliko zagrižen, toliko pun volje, želje, htjenja", kaže Miro Jurić, trener Građanskog košarkaškog kluba Šibenik.

Da će talentirani mladić postati košarkaški virtuoz, bilo je jasno kad je sa samo 15 i pol godina zaigrao sa seniorima.

"Vidjelo se već tada, u tim godinama, da on nema granica", kaže Miroslav Kotarac, Draženov trener.

Nema ih ni sport, pa o velikom Draženu sve znaju i oni najmanji.

"Moj tata je igrao s njim i znao ga je. On mi je uzor i nosio je isti broj kao ja! Četvorku, da", kaže Tin Jurić iz Šibenika.

"Dražen Petrović je igrao u Šibeniku i Ciboni i Real Madridu. Rođen je 22. listopada", kaže Frane Pralija.

A o njemu uče i oni čije tenisice danas „škripe" po parketu baldekina. "Suigrači mi pričaju o njemu, puno sam toga naučio", kaže Eric Cobb iz GKK Šibenik. Draženu u čast i divovski dres na zgradi Gradske uprave Šibenik.

Karmen Herceg, modna dizajnerica uspjela je ukrotiti 37 metara tkanine. Kaže da je radila 5 dana od jutra do mraka.

A po cijele dane u metropoli se „kuju" planovi o novom projektu. U Draženovu domu, predstavljen je spot kojim se najavljuje mjuzikl „Okovani Amadeus". Na svjetlo dana trebao bi dogodine. Srce majke - puno.

"Kao majka nisam mogla sanjati da će toliko ljudi želit, da će se Dražen pretvorit u umjetnost", ponosno ističe Draženova majka Biserka Petrović.

I da će ga se sjećati i toliko godina nakon što nas je napustio.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene