Ništa ne može zamijeniti prazninu i tugu koju su ostavili za sobom.


Njihovi prerani odlasci i danas ostavljaju prazninu i tugu u srcima mnogih. Mnogi od njih tek su bili na početku svoje karijere, a neki su bili na svom vrhuncu. U svakom slučaju, imali su sigurno još puno toga za pokazati.

Dolores Lambaša

Lijepa glumica Dolores Lambaša poginula je 2013. godine u stravičnoj prometnoj nesreći. 32-godišnja glumica preminula je u brodskoj bolnici od teških ozljeda. Pamtimo ju po televizijskim ulogama, ali i po vezama s Josipom Radeljakom, Franom Lasićem i Ivom Grgurevićem s kojim je bila u petogodišnjoj vezi.

 

Dolores Lambaša (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Ena Begović

Napustila je svijet sa svega 40. godina. Poginula je 2000. godine u automobilskoj nesreći na Braču. Te godine u lipnju su se Ena Begović i Josip Dikan Radeljak vjenčali, a kći Lana rodila im se iste godine 1. srpnja. No majku je Lana imala svega 45 dana. Enu pamtimo po brojnim glumačkim ulogama, a najzapaženija je ona u Glembajevima Antuna Vrdoljaka kao nezaboravna barunica Castelli.

Ena Begović (Foto: YouTube/Screenshot)

Toše Proeski

Voljeni makedonski pjevač poginuo je 2007. godine u prometnoj nesreći pokraj Nove Gradiške. Imao je 26. godina. Za njim je plakala cijela regija. Njegove pjesme i danas se rado slušajul, a Tošu ćemo sigurno pamtiti kao mladu pop ikonu.

Toše Proeski (FOTO: PR)

Dražen Petrović

Još jedna žrtva automobilske nesreće. Tragični događaj zbio se na njemačkoj autocesti 1993. Godine kada se Dražen vraćao iz Poljske. Karijeru je počeo sa svega 15 godina u Šibenci iz koje je 1984. prešao u Cibonu. Vinuo se u europske i svjetske visine te ostavio veliki trag u košarci. Zaigrao je u NBA ligi za ekipe Portland i New Jersy te je postao uzor brojnim generacijama mladih

.

Tomislav Ivčić

Ista sudbina 1993 godine pogodila je i pjevača Tomslava Ivčića. Upravljao je svojim automobilom kada je htio izbjeći pješakinju koja je istrčala na kolnik. No, sudario se s drugim automobilom budući da je u tom trenutku prešao u suprotni trak. Ivčića pamtimo po nastupima na brojnim festivalima zabavne glazbe 70-ih godina i na dalje, ali najviše po pjesmi ''Stop the War in Croatia'' koju je skladao i otpjevao na engleskom jeziku.

 

Tomislav Ivčić (Screnshoot: Instagram)