Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet bi odlučili isto

Predsjednik Ustavnog suda: "Naše odluke nisu bile usmjerene protiv Milanovića osobno, nitko nije iznad Ustava"

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović prokomentirao je u četvrtak iz Sabora odluke koje je Ustavni sud donosio tijekom parlamentarnih izbora rekavši da bi opet sve isto odlučili da moraju.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je u četvrtak da odluke koje su donijeli oko kandidature predsjednika RH Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima nisu bile politički motivirane te poručio da nitko ne može na neustavnom ponašanju stjecati osobnu ili političku korist.

"Sve što smo napravili, napravili bismo opet. To nije bilo politički motivirano niti je bilo usmjereno prema nekoj političkoj opciji, ili osobno prema predsjedniku Milanoviću, to je jednostavno naša dužnost", komentirao je Šeparović novinarima u Saboru gdje se održava konstituirajuća sjednica.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Kakofonija mišljenja Oglasila se profesorica ustavnog prava: "Ustavni sud krši zakon, odluka o Milanoviću je pogrešna..."

Poručio je da nitko ne može na neustavnom ponašanju stjecati osobnu ili političku korist. "Ja se nadam da je ovo poruka i svim političarima i ubuduće", rekao je Šeparović, dodavši da bi sve te odluke, da Milanović ne može biti kandidat na izborima, odnosno da ne može biti mandatar nakon izbora, opet ponovili, "još jednom svaki put isto".

Rekao je i da se te odluke nisu dogodile u jednom danu i da se o njima dugo promišljalo. "Tu je bilo puno opcija, razmišljanja, tu je bilo uzimanje u obzir svih okolnosti i na kraju smo odlučili onako kako mislim da je najbolje, ali što je najvažnije da je u skladu s Ustavom", kazao je Šeparović.

Naglasio je da je Ustavni sud čuvar Ustava i kao institucija moraju paziti da se svi ponašaju sukladno vladavini prava kao temeljnoj vrednoti Ustava, "jer je Ustav iznad predsjednika, Sabora, Vlade, Ustavnog suda, građana i svi moramo poštivati Ustav".

Aktualno Predsjednik Slovačke izrazio nadu da bi Fico mogao imenovati zamjenika: "Slovačka je raskoljena, radi se na smirivanju tenzija" Atentat na slovačkog premijera - 1 Atentat na slovačkog premijera - 1 Foto: DNEVNIK.hr Atentat na slovačkog premijera - 2 Atentat na slovačkog premijera - 2 Foto: DNEVNIK.hr Atentat na slovačkog premijera - 3 Atentat na slovačkog premijera - 3 Foto: DNEVNIK.hr Atentat na slovačkog premijera - 4 Atentat na slovačkog premijera - 4 Foto: DNEVNIK.hr Atentat na slovačkog premijera - 5 Atentat na slovačkog premijera - 5 Foto: DNEVNIK.hr +5 Robert Fico Svijet Predsjednik Slovačke izrazio nadu da bi Fico mogao imenovati zamjenika: "Slovačka je raskoljena, radi se na smirivanju tenzija" 1/11 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene