Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Šeks uputio je Željku Rohatinskom 'prijateljsko upozorenje'.


Prijateljskim je upozorenjem, kako je rekao, Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora i HDZ-a, iz Osijeka uzvratio guverneru Hrvatske narodne banke Željku Rohatinskom koji je u intervjuu za dnevne novine kazao da 'ako Vlada stoji iza napada na HNB, suradnja nije moguća'. 'Treba biti suradnje s vladajućom strankom i koalicijom na vlasti i ona mora biti malo elastičnija i bolja te s manje žalaca', rekao je Šeks te istaknuo kako očekuje da se suradnja vladajućih i HNB-a podigne na višu raznu, piše Večernji list. S druge strane, glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun kaže kako nema problema u suradnji Vlade i guvernera Rohatinskog.

Mehun: Nema nikakvog sukoba

Vezani članci Slika nije dostupna HNB spašava gospodarstvo: Banski dvori odgovorili Rohatinskom Slika nije dostupna MMF stiže u Hrvatsku, Vladi savjetuje rezanje

'Nikakva sukoba, nesuglasica, a pogotovu ne orkestrirana napada iz Vlade nije bilo', izjavio je Mehun. 'Nema potrebe ni za kakvim trzavicama. Nikakva sukoba između Vlade i HNB-a nema. Ipak, na početku ožujka upravo je HDZ-ov predsjednik saborskog Odbora za financije Goran Marić sasuo niz kritika na rad HNB-a. To nije bilo prvi put. Marić je Rohatinskog bujicom kritika sa saborske govornice napao, uime Kluba zastupnika HDZ-a, prije dvije godine, u ožujku 2008. Tada je, međutim, Ivo Sanader bio u prilično otvorenu ratu s HNB-om te je guvernera optuživao da premalo pomaže u borbi protiv inflacije. Sadašnja se premijerka Jadranka Kosor danas zaklinje u dobru suradnju, pozitivno ozračje i prijateljske razgovore zbog odlične suradnje.