Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je danas nagađanja o postojanju dogovora HDZ-a s Branimirom Glavašem da će Sabor onemogućiti njegovo daljnje pritvaranje, ako se Glavaš suzdrži od javnih istupa.


Upitan postoje li pravna ograničenja Glavaševih javnih istupa, Šeks je novinarima, u stanci saborskog zasjedanja, kazao kako to nije stvar ni Sabora ni Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koje je danas Saboru predložilo da se Glavašu imunitet ne skida za pritvor, već samo za nastavak kaznenog postupka.

Vezani članci Sastanci u Bruxellesu - 3 Čelnici zemalja EU-a ne skrivaju oduševljenje postignutim dogovorom: "Ovo je povijesno postignuće", "Novac treba mudro potrošiti" Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 3 Što se štrajkalo – štrajkalo se! Đaci s torbama na leđima jutros se vraćaju u školske klupe

- Takva ograničenja, nakon ukidanja pritvora Branimiru Glavašu za njega ne postoje, rekao je Šeks.

Rekao je i da HDZ-ovi zastupnici stav iznesen na sjednici MIP-a o Glavaševu imunitetu neće promijeniti do glasovanja na plenarnoj sjednici, koje se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Na pitanje zašto je HDZ promijenio stav o tome treba li omogućiti Glavaševo pritvaranje u odnosu na 2006., kada su bili za skidanje imuniteta i za pritvor, Šeks je odgovorio, "promjene su uvijek moguće".

Odbacio je i nagađanja da je riječ o "vezanoj trgovini", odnosno da se priprema HDZ-ova i HDSSB-ova koalicija u Osijeku.