Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks: Ne postoji dogovor HDZ-a i Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je danas nagađanja o postojanju dogovora HDZ-a s Branimirom Glavašem da će Sabor onemogućiti njegovo daljnje pritvaranje, ako se Glavaš suzdrži od javnih istupa.

Upitan postoje li pravna ograničenja Glavaševih javnih istupa, Šeks je novinarima, u stanci saborskog zasjedanja, kazao kako to nije stvar ni Sabora ni Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koje je danas Saboru predložilo da se Glavašu imunitet ne skida za pritvor, već samo za nastavak kaznenog postupka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samit u Engleskoj G7 bez dogovora o postupnom prestanku korištenja ugljena, najviše se protivio SAD Branimir Glavaš RATNI ZLOČINAC Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

- Takva ograničenja, nakon ukidanja pritvora Branimiru Glavašu za njega ne postoje, rekao je Šeks.

Rekao je i da HDZ-ovi zastupnici stav iznesen na sjednici MIP-a o Glavaševu imunitetu neće promijeniti do glasovanja na plenarnoj sjednici, koje se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Na pitanje zašto je HDZ promijenio stav o tome treba li omogućiti Glavaševo pritvaranje u odnosu na 2006., kada su bili za skidanje imuniteta i za pritvor, Šeks je odgovorio, "promjene su uvijek moguće".

Odbacio je i nagađanja da je riječ o "vezanoj trgovini", odnosno da se priprema HDZ-ova i HDSSB-ova koalicija u Osijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene