Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez reakcije Drž.odvjetništva

SDSS: Letci Stožera za obranu Vukovara su protuustavni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici SDSS-a nazvali su neustavnima letke koje je u Vukovaru dijelio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Letke Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u SDSS-u ocjenjuju neustavnima, jer pozivaju birače da se u drugom krugu izbora za gradonačelnika usprotive 'dvojezičnosti i drugim srbijanskim nedaćama'.

"Ti letci po našem mišljenju sadrže poruke koje su neustavnog karaktera, kojima se poziva na diskriminaciju, na segregaciju i suspendiranje političkog udruživanja", rekao je Milorad Pupovac, na konferenciji za novinare u Saboru.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića

>>SDSS osuđuje skidanje zastave u Krnjaku

Izrazio je zabrinutost što na letke Stožera nisu reagirali Državno odvjetništvo i DIP, koji bi, ističe, trebali reagirati na 'govor mržnje i zastrašivanje birača'.

'Zašto ne reagiraju svi koji su zaduženi štititi ustavnost u RH, ili je ponovno došlo vrijeme, kao 90-ih, da se Srbe u Hrvatskoj može nazivati najrazličitijim pogrdnim imenima, da im se mogu pripisivati najrazličitije pogrdne karakteristike i da se političke stranke mogu karakteriztirati na one koje su dovoljno hrvatske i one koje to nisu', kazao je Pupovac.

>>Pupovac: Vukovar ne treba braniti ni od koga, ćirilica nije ratno pismo

Uvjeren je da su letci posljedica propusta nadležnih tijela kad je riječ o uvođenju srpskog jezika te da su 'u skladu s izjavama da su Srbi u Hrvatskoj gosti'.

Podsjetio je da je HDZ bio osam godina na vlasti na razini države i u Vukovaru zahvaljujući podršci SDSS-a.

'Sada bi predstavnici drugih političkih stranaka trebali biti stigmatizirani i ograničeni u pravu koaliranja', rekao je Pupovac.

Birače u Vukovaru pozvao je da 'ne dozvole sijanje straha i da se odupru zastrašivanju, iziđu na izbore i suprotstave se jeziku desničarskih totalitarnih režima, kakav se koristio 90-ih'. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene