Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Očekuju primjereno kažnjavanje

SDSS osuđuje skidanje zastave u Krnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Samostalna demokratska srpska stranka najoštrije osuđuje vandalski čin skidanja zastave srpske nacionalne manjine sa zgrade općine Krnjak, vandalsku provalu u općinu te zastrašivanje mještana", navodi se u današnjem priopćenju SDSS-a koje je uslijedilo poslije jučerašnjih dešavanja u Krnjaku.

Dalje se navodi da je vandalski čin, kojeg su počinili navijači Hajduka na proputovanju za Zagreb, učinjen preko dana i u prisustvu većeg broja mještana Krnjaka, što ovom varvarizmu daje dodatnu težinu, ali i dodatno upozorenje nadležnim institucijama.

Pročitajte i ovo SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..." Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti''

"Nasilje se nažalost ne smanjuje već je u ekspanziji, a drznicima više nikakav problem nije provaliti u državnu instituciju-općinsku zgradu, kroz općinsku vijećnicu doći do srpske zastave, uzeti je i pri tom maltretirati mještane, koji su se sasvim slučajno zatekli na mjestu događaja", navode iz SDSS-a dodajući da su mještani zapisali registarski broj automobila i da ih je policija privela kao i da su poznati i počinitelji i oštećeni te da postoje svjedoci.

>> Provalili u zgradu općine i skinuli srpsku zastavu

U SDSS-u očekuju primjereno kažnjavanje počinitelja što bi, kako navode, bila jasna poruka za eventualno nove počinitelje sličnih nečasnih radnji. Iz središnjice SDSS-a izrazili su podršku načelniku općine Radi Kosanoviću te pozvali građane da ne reagiraju na ovaj drznički čin bez obzira koliko on stvorio strah i nevjericu.

"Mirnim i dostojanstvenim stavom svi zajedno treba da drznicima damo do znanja kako njihov anticivilizacijski čin nije posijao sjeme razdora i netrpeljivosti u višenacionalnoj sredini kakva je krnjačka općina. Podsjećamo da je u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom Republike Hrvatske zastava srpske nacionalne manjine, a ne "srbijanska" zastava kako su maliciozno i tendenciozno izvjestili neki elektronski mediji, izvješena na općinskoj zgradi već punih devet godina, i do sada nije bilo problema", kažu u SDSS-u. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene