Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sluša ga i HDZ

Otkriveno koliko je SDP platio Juri Stubliću za korištenje hita Rijeke pravde

Jura Stublić
Jura Stublić Foto: Ante Cizmic/Cropix
Koalicija predvođena SDP-om svoj naziv dobila je po uspješnici Jure Stublića iz 1985. godine. Za korištenje njegove pjesme morali su mu isplatiti ukupno 23.275 eura.

Koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om do sada je u kampanji potrošila 1,1 milijun eura. Iznos je to nešto veći od pola cjelokupnog budžeta koji se može potrošiti na promidžbu u 10 izbornih jedinica.

Naziv je koalicija dobila po pjesmi Jure Stublića istog imena koja je objavljena 1985. godine. Rijeke pravde prva su pjesma na albumu Signal u noći koji je nastao na otoku Olibu u proljeće godinu ranije.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

U svom razgovoru za Dnevnik.hr Stublić je istaknuo kako nema ništa protiv da njegova pjesma uđe u politički prostor.

"Dobro je da pjesma uđe u politički diskurs, a u tom smislu fenomeni kao riječi Rijeke pravde su mi okej, dok neke druge nisu gdje se spominju zbilja neukusne stvari", rekao je Stublić odmah nakon što je Zoran Milanović upotrijebio njegove stihove.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom Danke Ilić iz minute u minutu Obustavljena potraga, majka ubojice prišla policajcima, a rođaci pristižu u njihovu kuću. Inspektori razgovarali s prijateljem ubojice

Dosad su od donacija prikupili oko 100.000 eura, ali četvrtinu toga dali Juri Stubliću čiju pjesmu koriste u kampanji.

Riječ je o ukupno 23.275 eura za period od 1. do 15. travnja.

Naime, izvještaji su podneseni za deset izbornih jedinica i u svakoj je navedeno da je Stubliću za hit isplaćeno po 2327,50 eura, što su iz SDP-a potvrdili.

Pročitajte i ovo PR OGLAS U tijeku je Telemach Cube School Esport League, državno gaming natjecanje koje potiče odgovorno igranje među mladima

Nije koalicija predvođena SDP-om jedina koja koristi pjesme poznatog rokera. Naime, na stranačkom skupu HDZ-a u Maksimiru zasvirao je još jedan Stublićev hit Dobre vibracije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene