Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz minute u minutu

Obustavljena potraga, majka ubojice prišla policajcima, a rođaci pristižu u njihovu kuću. Inspektori razgovarali s prijateljem ubojice

Aktualno Galerija Potraga za tijelom Danke Ilić Potraga za tijelom Danke Ilić Foto: Telegraf/Facebook Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 5 Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 5 Foto: MUP Republike Srbije Danka Ilić Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot Potraga za tijelom djevojčice - 2 Potraga za tijelom djevojčice - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Potraga za Dankom Ilić Galerija 1/9 >>
Peti je dan potrage za tijelom ubijene djevojčice Danke Ilić, koja je nestala 26. ožujka u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. Postoje dvije teorije zašto ubojice ne žele reći gdje su sakrili tijelo.

 

  • peti je dan potrage za tijelom ubijene Danke Ilić (2)

  • policija pretražuje groblje u selu Zlot i teren oko kuće osumnjičenog Dejana Dragijevića 

  • brat osumnjičenog za ubojstvo koji je umro u pritvoru bit će pokopan u četvrtak

Tijek događaja pratite u nastavku: 

20:35 Kako se neslužbeno doznaje, policija je zakucala na vrata školskog prijatelja osumnjičenog Dejana Dragijevića.

"Inspektori su obavili razgovor s Dejanovim školskim prijateljem kojeg zovu Sima i živi u selu Zlot. Nije poznato koje im je on informacije otkrio, a u međuvremenu pretraženi su i drugi spremnici vode", rekao je izvor Informera.

"Uz potok su tri spremnika koja su se nekada koristila za navodnjavanje njiva, sada ih samo prazne do dna da vide da nisu tu bacili dijete", ispričao je jedan od mještana što se danas pretraživalo.

20:20 Svetlana, majka uhićenog Dejana Dragijevića i preminulog Dalibora, nalazi se u svojoj kući, a na trenutak je izašla do policajca koji osigurava prolaz do njene kuće, nešto mu kazala te se brzo vratila u dvorište.

U kuću Dragijevića pristižu rođaci, piše Kurir, vjerojatno zbog pripreme sahrane drugog sina. Dalibor je preminuo u nedjelju u Policijskoj upravi Bor, a sahrana je zakazana za četvrtak.

19:45 Veliki broj vatrogasaca pretraživao je teren oko kuće osumnjičenog Dejana Dragijevića, a Telegraf piše kako je njihova pretraga na tom mjestu završila. Oni su pretraživali nepristupačan teren na kraju jednog dvorišta u blizini kuće osumnjičenog iz Zlota.

Na tom mjestu ostala je cisterna koja je kasnije pristigla. Pretpostavlja se da i dalje isušuje rezervoare koji se nalaze na tom području. 

17:45 I hitna pomoć pod rotacijom stigla je pred Dragijevićevu kuću u Zlotu. Blic navodi kako su posjetili njegovu majku kojoj je i jučer pozlilo. Dodaje se i kako je nakon hitne na imanje Dragijevićevih stiglo i petnaestak inspektora.

17:15 Inspektori u civilu viđeni su kako ulaze u kuću osumnjičenog Dejana Dragijevića, koja se nalazi u selu Zlot.

16:35 Osumnjičenom Srđanu Jankoviću (50) u jeku potrage za djevojčicom Dankom umrla je bivša svekrva.

"Srđanova bivša svekrva preminula je 29. ožujka, a sahranjena je obavljena dva dana kasnije u jednom borskom selu odakle je rodom. Imala je 73 godine, a preminula je samo dan nakon rođendana jednog od unuka - navode susjedi sela Luka za Kurir i dodaju:

"Srđan i njegova bivša supruga nisu ostali u dobrim odnosima, tako da ne vjerujem da je bio na sahrani. A također, njegovog imena nema ni na osmrtnici, iako su među ožalošćenima i zetovi."

Susjedi su ispričali i kako je Srđan nekoliko desetljeća bio u braku sa suprugom s kojom ima sina.

"Dečko s obitelji posljednjih pet godina živi u inozemstvu, a zbog posljednjih događaja s ocem nije dolazio u Srbiju", navode i dodaju:

"Osumnjičeni Janković i njegova supruga rastali su se prije nekih godinu dana. On je bio kod oca u selu Luka, dok bivša partnerica živi i radi u Boru. Srđana je žena odjednom napustila, a mi nikada nismo sumnjali da oni imaju neke probleme s obzirom da su uvijek djelovali kao zaljubljeni tinejdžeri i često su bili s prijateljima u provodu. Bili smo u čudu kada su se rastali, ali su ubrzo navodno, pronašli nove partnere.

Dodaje se i još jedna bizarna stvar. Naime, prema objavama na društevnim mrežama, obitelj Srđanove bivše supruge dijelila je apel da se djevojčica Danka Ilić pronađe, ni ne sluteći da će za nekoliko dana njihov bivši zet postati osumnjičeni ubojica.

14:10 U potrazi za Dankinim tijelom dva policijska i vatrogasna vozila došla su do kuće majke osumnjičenog za ubojstvo Dejana Dragijevića. Pretražuje se teren između kuće osumnjičenog i susjedove, a u fokusu je rezervoar za vodu koji policija ispumpava, javlja Telegraf

13:45 Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, osumnjičenog da je ubio Danku Ilić, žalila se novinarima da su joj policajci uništili kuću i raskopali dvorište tijekom pretresa.

"Policajci su mi upropastili i uništili kuću, sve mi raskopali i uništili, uzeli su mi stvari iz kuće, ne mogu vjerovati što mi se događa. Ne znam ništa o ubojstvu, ali nije moguće da su moji sinovi bili umiješani", rekla je Svetlana Dragijević za Blic.

13:30 Kolona policijskih vozila iz Zlota uputila se prema Boru, a onda se naglo zaustavila kod brestovačkog mosta kako bi pretražila i ovu lokaciju u nadi da će pronaći tijelo ubijene Danke Ilić. Kako javlja reporter Telegrafa s lica mjesta, policajci su opkolili obje strane mosta i ne daju nikome da se približi.

Trenutačno se pretražuje teren ispod mosta, radi se o strmini na kojoj ima dosta šipražja. 

12:30 Policija je majku Dejana Dragijevića dovela na groblje u Zlotu, svi su prilazi blokirani. Njezin drugi sin, Dalibor Dragijević, preminuo je u nedjelju u policiji te bi u četvrtak trebao biti pokopan.  

Blic javlja da je zlotsko groblje nova lokacija na kojoj policija traži tijelo ubijene devojčice.

12:00 Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, osumnjičenog da je s kolegom Srđanom Jankovićem ubio dvogodišnju Danku Ilić, saslušana je u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru. Nakon toga za Kurir je rekla da su inspektori iz njezine kuće odnijeli stvari koje pripadaju njezinim sinovima i mužu.

"Odnijeli su svu njihovu obuću i noževe", rekla je Svetlana.

Svetlana tvrdi da Dejan, koji je na saslušanju priznao da je ubio djevojčicu i premjestio njezino tijelo s ocem i bratom, nije ubio malu Danku. 

"Dejan je dobar sin, sluša, on je bio moja desna ruka. Za sve. Zato ja plačem. Volio je samo popiti čašicu. Ništa mi nije rekao za djevojčicu. Uhitili su ga na poslu, nisam ga vidjela. On se treba kupati, obrijati, presvući... Ja sam na televiziji čula da je uhićen. Garantiram 1200 posto da on to uopće nije napravio. Policija je sve pretresla, i kutije s jajima, perilicu rublja, šivaću mašinu... Ništa nisu našli", rekla je novinarima Svetlana Dragijević. 

8:30 "Želim vjerovati da ćemo naći tijelo. Ne ide u prilog što prolazi dan za danom, ali najveća mi je želja da roditelji pronađu mir i sahrane svoje dijete", rekla je načelnica policije Bojana Otović Pjanović.

Zašto ubojice ne žele otkriti gdje je tijelo Danke Ilić? Prva je teorija da su s tijelom napravili nešto vrlo, vrlo monstruozno, a druga da se nadaju kako bi se mogli spasiti od doživotnog zatvora ako tijelo ne bude pronađeno. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj

"Može biti da su saznali, raspitali se što sve znači tijelo, da se boje... Može biti da su ga više puta premještali. A može biti i da su napravili nešto još monstruoznije s tijelom djeteta. Kao majci i čovjeku, teško mi je reći što mislim da su napravili. Ne mogu ni izgovoriti to što mislim da su učinili", rekla je Bojana Otović Pajnović za Blic

8:00 Peti je dan potrage za tijelom ubijene Danke Ilić, dvogodišnje djevojčice koja je u Banjskom Polju kod Bora nestala još 26. ožujka. Ubojstvo je priznao jedan od dvojice radnika Vodovoda koji su je prvo udarili automobilom, a onda ugušili i bacili na deponij. Tijelo je kasnije premjestio jedan od njih, Dejan Dragijević, a prema priznanju, pomogli su mu otac i brat. Obojica su pritvorena, a brat je preminuo u nedjelju. Drugi radnik Vodovoda Srđan Janković brani se šutnjom. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Otkriven uzrok smrti brata Dankinog ubojice: Priveden je zbog sumnje da je pomogao sakriti tijelo

Dalibor Dragijević (40) iz Bora, osumnjičen da je nakon ubojstva Danke pomogao bratu Dejanu premjestiti tijelo zajedno s ocem Radoslavom, bit će pokopan u četvrtak. Ocu je određen pritvor od 30 dana.

Djed ubijene Danke Ilić strahuje da su ubojice nešto gnjusno napravile s tijelom.

"Dok se tijelo ne nađe, postoji tračak nade, iskrica da je ona živa. Dijete nije igla, mora se naći bar dio odjeće ili nešto drugo ako su napravili. A ovo, da ih monstrumi tjeraju s jednog mjesta na drugo… Užas", rekao je potreseni Dankin djed.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene