Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dopredsjednica SDP-a Željka Antunović izjavila je kako je njezina stranka ozbiljno zabrinuta za Hrvatsku u rukama staro-nove vlade te da će najjača oporbena stranka pokušati, kako je rekla, biti konstruktivna, ali morat će biti i jako kritična.


Govoreći o programu nove hrvatske vlade, rekla je da prvo poglavlje, najvažnije, koje se bavi gospodarskim razvojem, počinje riječju 'želim'.

Vezani članci Glasovanje, ilustracija Vlada danas raspisuje lokalne izbore: Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade"

'Željeti imaju pravo samo građani, ali samo željeti ne može vlada koja je preuzela odgovornost za državu. Cijeli program nove vlade skup je želja, a u tom programu konkretnih projekcija može se naći samo na nekoliko mjesta, ali sve ono što je najvažnije uistinu je na razini želja', izjavila je dodavši kako nema ni jednog velikog nacionalnog programa, nego se spominju samo oni stari, kao što je autocesta Split-Dubrovnik, zaobilaznica Trogir-Omiš.

Kaže kako su očekivali da će ti projekti u novom sazivu Vlade biti konkretizirani, ali ništa od toga. Napominje da je ozbiljno ugrožen i pristup Europskoj uniji.

'Ne radi se o poluinformacijama novinara nego o službenim
stajalištima. Procesi europske integracije usporavaju se zbog bahatosti i zbog toga što se pojedinačni interesi stavljaju ispred nacionalnih. Novoj vladi neće biti lako jer se mora suočit i s onim što je radila prethodne četiri godine', rekla je.

Odgovarajući na upit novinara o odnosima s HNS-om, ustvrdila je da između dviju oporbenih stranaka nema, kako je rekla, prevelikih prijepora. Bit će još pregovora između SDP-a i HNS-a oko tog jedinog pitanja (drugoga potpredsjednika Sabora), jer sve ostalo, kako je dodala, s HNS-om je usklađeno.

Saborski zastupnik Marin Jurjević je rekao kako su ljudi program svake stranke, a da se upravo po onome što je premijer Ivo Sanader odabrao vidi i program njegove stranke.