A oko slučaja Agrokor oglasili su se i iz banke koja je toj tvrtki dala najviše zajmova. Drugi čovjek Sberbanke Maxim Poletaev poručuje kako im plan nije preuzimanje tvrtke.


Kao i drugi vjerovnici, reako je prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbank Maxim Peletaev za Bloomberg, pripremaju tromjesečni plan likvidnosti koji bi trebao biti odobren do utorka.

Vezani članci Uzimanje lijeka, ilustracija Rješenje na pomolu? Ministri Beroš i Marić u utorak o sanaciji dugovanja veledrogerijama Vedran Jerković Otac djevojčice s teškom bolesti o nedostatku lijekova: "Ja ću preokrenuti kuglu zemaljsku da nađem lijek za svoju Tonku..."

Rekao je kako još ne mogu procijeniti koliko je potrebno dodatnog financiranja.

"Unajmili smo stručnjake, jer želimo razumijeti zašto se tvrtka sa stabilnim poslovanjem suočila s krizom likvidnosti. Nakon što se kriza riješi, Sberbank će razmišljati o mogućnosti dugoročnog restrukturiranja duga Agrokora. Vjerojatno će imati smisla da prodamo neke dijelove tvrtke koji nisu bitni za temeljno poslovanje, kao i da potražimo investitore s velikim iskustvom u toj industriji", kazao je Poletaev.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr