Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Dan nakon izbora koalicijsko vijeće 'Jedine opcije' raspravlja o budućnosti.


U ponedjeljak u 16 sati počeo je sastanak koalicijskog vijeća 'Jedine opcije'. Na sastanku bi se čelnici stranaka trebali dogovoriti o daljnim koracima koje će poduzimati.

Podsjetimo, među članicama koalicije najviše mandata osvojio je Živi zid, njih 5. Promijenimo Hrvatsku ima dva mandata, a Udruga Franak jedan.

Uoči sastanka Ivan Lovrinović nije htio davati izjave. Goran Aleksić rekao je kako ne vidi razlog zašto koalicija ne bi bila stabilna, a Ivan Pernar poručio je da je Živi zid čvrst i da sigurno neće istupati. Nada će da će tako biti i s ostalim koalicijskim partnerima, ali kaže da su to njihove odluke.

U izbornoj noći Ivan Vilibor Sinčić poručio je kako Živi zid sigurno neće ići u koaliciju s bilo kim, dok se iz stranke Promijenimo Hrvatsku nisu jasno izjasnili po pitanju moguće koalicije. 

'Ne naginjemo nikome, kažem opet, mi nećemo biti nikakav zavoj nekakvoj gnojnoj rani velikih stranaka. Došlo je vrijeme da oni iskrvare polagano', slikovit je bio čelnik Živog zida.

Nakon sastanka koalicijskog svijeća, čelnici stranaka iz koalicije 'Jedina opcija' održat će konferenciju za medije na kojoj će reći daljnje poteze i odluke. 

U koalicijskom vijeću pojavili su se neki novi i stari saborski zastupnici, a na sastanku se nije pojavio Hrvoje Runtić koji je osvojio saborski mandat. Kazao je kako je izrazito nezadovoljan stanjem u Živom zidu, no nije spreman pokloniti svoj mandat. 

Ivan Sinčić, unatoč nezadovoljstvu nekih članova, kaže kako Živi zid nikad nije bio jači