Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarali su u petak na Kaptolu o tijeku obnove sakralnih objekata te o rješavanju imovinskopravnih odnosa u svrhu izgradnje stadiona na Maksimiru, za što Zagrebačka nadbiskupija daje podršku.

Galerija Sastanak kardinala Bozanića i premijera Plenkovića - 4 Sastanak kardinala Bozanića i premijera Plenkovića - 3 Sastanak kardinala Bozanića i premijera Plenkovića - 2 +0 Sastanak kardinala Bozanića i premijera Plenkovića - 1

Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su o tijeku obnove sakralnih objekata na području Zagrebačke nadbiskupije gdje radovi zadovoljavajuće napreduju, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Razgovaralo se i o daljnjoj dinamici radova nakon što budu iskorištena sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a za potrebe obnove katedrale i drugih crkvenih objekata.

Podrška Nadbiskupije da se što skorije krene u izgradnju stadiona

Premijer Andrej Plenković na sastanku je istaknuo namjeru Vlade RH da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu stadiona u drugim gradovima, uz sudjelovanje svih drugih dionika, posebno uzimajući u obzir iznimne uspjehe nogometne reprezentacije koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta, ističe se u priopćenju.

"Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novoga stadiona na Maksimiru", dodaju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Uz jasnu podršku i namjeru da se što skorije krene u izgradnju stadiona, potpredsjednik Vlade Branko Bačić i mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, zaduženi su za operativno poduzimanje svih daljnjih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje.

Tomislav Tomašević Tomašević o stadionu razgovarao s Lukom Modrićem: "Ovo je sramota za glavni grad Hrvatske"

Josip Pavić Vlada bivšem vaterpolistu dodijelila poseban zadatak: Stižu novi stadioni

Uz predsjednika Vlade Plenkovića, na sastanku su sudjelovali Nina Obuljen-Koržinek, ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Branko Bačić, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave te Marko Milić, glasnogovornik Vlade RH.

Uz kardinala Josipa Bozanića bili su mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar i moderator NDS-a, mons. Zlatko Koren, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale i preč. Ivica Budinšćak, potpredsjednik odbora za obnovu Nadbiskupskog dvora i kompleksa Šalata, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju