Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanja Putica, saborska zastupnica iz redova HDZ-a, prokomentirala je izjave Mostova zastupnika Ivana Kovačića.


Na pitanje je li Vlada ugrožena s obzirom da se rasipa podrška Mosta Sanja Putica je kazala kako ne bi rekla da je došlo do tog stupnja ugroženosti.

Vezani članci Natalija Prica Oreški - 3 Prva ispovijest Natalije Price poslije najtežih životnih trenutaka: "Objavljeno je puno neistina" Andrej Plenković u Bruxellesu (Foto: AFP) Hrvatska na korak do ulaska u Europski tečajni mehanizam: "Potvrda dobrog reformskog smjera Hrvatske"

'Dok god ova Vlada bude imala energije provoditi reforme koje je zacrtala u svojem programu ona će i postojati i nastojat ćemo te reforme oformiti', kazala je Putica koja nije željela direktno odgovoriti jesu li skloniji novim izborima ili rekonstrukciji Vlade.

'Uz svo uvažavanje Ivana Kovačića riječnik koji se koristi nažalost nije primjeren u javnom prostoru ni uljuđenoj političkoj komunikaciji', prokomentirala je i izjave Ivana Kovačića koji je rekao: 'Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim isluženim kadrovima onda mogu samo reći ko vas je....'. 'Vezano za g. Škaričića tu se radi o pojedninačnoj HDZ-ovoj organizaciji i na temelju toga se ne može generalizirati cijelu stranku. Mi smo jedna velika i demokratska stranka u kojoj je svatko imao pravo biti biran i birati'.

Putica je opovrgnula i tvrdnje kako svi partneri u Domoljubnoj koaliciji nisu obaviješteni ili konzultirani oko najavljenih reformskih mjera.

'Konzultirali smo i razgovarali sa svima. Znate da je Hrvatska demokratska zajednica na čelu Domoljubne koalicije, osvojila je većinu u Hrvatskom saboru i ima pod svojom inguerencijom većinu ministarstava u Vladi tako da ne vjerujem da je itko isključen iz bilo kakvih razgovora'.

'Što se tiče reformi posebno nam je važan ovaj četvrtak kada u pripremu ide paket reformi koje ćemo poslati u Bruxelles. Mislim da će to biti jedan novi zamah u ovoj Vladi. Ide se i u izmjene određenih zakonskih regulativa i mislimo da i dalje imamo tu snagu'.

Na pitanje jesu li razgovarali s Milanom Bandićem koji posljednjih dana ističe kako ima dovoljno glasova za rekonstrukciju Vlade i da po tom pitanju surađuje s HDZ-om Putica je kazala: 'Ako g. Bandić kaže da je razgovarao s Tomislavom Karamarkom ja mu to i vjerujem. A inače o detaljima bilo kakvih preslagivanja nisam obaviještena'.

 

 

.