Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas se trebalo nastaviti suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Fimi medija. Međutim, njemu je pozlilo i završio je u zatvorskoj bolnici.


Nastavak suđenja u slučaju Fimi media odgođen je zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog bivšeg premijera i čelnika HDZ-a Ive Sanadera koji će danas biti prebačen iz zatvora u Remetincu u zatvorsku bolnicu.

Vezani članci Ivo Sanader Sanaderu 8 godina u slučaju Fimi media, i on i HDZ moraju vratiti milijune: "Imao je nezasitnu potrebu za gomilanjem materijalnih dobara" Ivo Sanader u sudnici Danas napokon presuda za megaslučaj koji traje već cijelo desetljeće: Hoće li se Sanader pojaviti na sudu?

>> Mihanović: Sloković me tražila da suzim iskaz; Sloković: Lažete!

Iz zatvora u Remetincu jutros su prije nastavka glavne rasprave obavijestili predsjednicu sudskog vijeća Ivanu Čalić da je Sanader loše te da nije sposoban za dolazak na suđenje. Sudu je dostavljena i povijest njegove bolesti pa je današnja rasprava odgođena za sutra, kada će se više znati o kakvim se zdravstvenim tegobama radi i hoće li bivši premijer biti sposoban za nastavak suđenja.

Njegovi branitelji izjavili su da se on nije žalio ni na kakve tegobe i da ne znaju o čemu je riječ. Kažu da su za njegovo loše zdravstveno stanje doznali tek jutros u sudnici.

Na današnjem ročištu trebali su svjedočiti zagrebački odvjetnik Pero Lozica, direktor vinkovačke televizije Dragutin Veselčić, glavni urednik i direktor Hrvatskog lista Ivica Marijačić, te poduzetnik Marijan Primorac. Oni će biti pozvani na raspravu 22. siječnja 2013. (I.D. / Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook