Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja Sanaderu

Fimi media: Sapunar tvrdi da je nalog došao direktno od Mladena Barišića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku ponovljenog suđenja u slučaju Fimi media protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i ostalih, svjedoči pet svjedoka.

Ivo Sanader i Mladen Barišić nisu se pojavili u nastavku suđenja za Fimi mediju, a prvi je na klupu za svjedoke, od ukupno pet svjedoka, sjeo Jozo Petrović, bivši član Uprave Ine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje ocu i mužu Mirjana, Petra i Bruna svjedočit će o podrijetlu imovine obitelji Sanader Slika nije dostupna Fimi media HDZ: Nismo krivi, a USKOK je optužnicom odlučio o pobjedniku izbora!

"Nisam bio uključen u poslove s Fimi medijom i ne mogu se sjetiti da smo spominjali tu tvrtku na našim stranicama", rekao je Petrović.

Sudu je rekao da niti Sanader, niti Barišić s njim nisu razgovarali na temu Fimi medije. Onda se obrušio na Tomislava Štengla.

"Tomislav Štengl je jedan diletant i neznalica koji je došao iz Ureda predsjednika i nisam od njega ništa tražio", rekao je Petrović. Štengl je u to vrijeme bio direktor marketinga Ine.

Nakon toga na klupu za svjedoke sjeo je Josip Sapunar, bivši član Uprave HAC-a.

"Suradnja s Fimi medijom zaočela je na izričito traženje Mladena Barišića. Pozvao nas je u jedan zagrebački restoran i rekao da moramo raditi s Fimi medijom", rekao je sudu Sapunar.

"Na tom ručku, Barišić je zahtijevao suradnju s HAC-om, a potom je tadašnji ministar prometa Božidar Kalmeta rekao da taj Barišićev nalog treba izvršiti", dodao je Sapunar.

Barišić je nakon toga Sapunara upitao da pojasni što to znači da mu je dao nalog, a Sapunar je odgovorio da je tad bilo vrlo jasno kako je on (Barišić) u hijerarhijskom i političkom smislu bio iznad ministra Kalmete. "To je Kalmeta svima rekao i tako se i ponašao", dodao je Sapunar.

USKORO VIŠE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene