Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader pozvao stranačku mladež na puni angažman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader pozvao je danas na Konvenciji stranačke mladeži sve članove na "puni angažman kako bi HDZ pobijedio na izborima za Hrvatski sabor u studenome ove godine". Na Konvenciji je imenovan i novi nacionalni predsjednik mladeži HDZ-a, Mislav Banek.

Političkim suparnicima Sanader je poručio: "Poštujemo svakoga, ali HDZ je najbolji", a onima koji priželjkuju prijevremene izbore 'neka to ne čine kako bi im iluzija trajala što dulje - do kraja 2007'.
Najavio je da će HDZ ponovno pobijediti i da će u prosincu biti
ponosni kada dobije mandat za sastav nove vlade. Također je istaknuo kako treba dati šansu mladima, koji žele preuzeti odgovornost za Hrvatsku, koja ima mogućnosti da u njoj osiguraju svoju egzistenciju.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

- Došlo je vrijeme da stvorimo uvjete da mladi ostaju u Hrvatskoj, a ne da se iz nje iseljavaju, rekao je Sanader.

- Sve se može ostvariti iako ima problema i prepreka, no zato smo tu da ih rješavamo, poručio je predsjednik HDZ-a sudionicima Konvencije stranačke mladeži. Također je rekao da su mladi snaga koja mora davati prijedloge, rješavati probleme prihvaćajući izazove i ne mireći se sa statusom quo i ne prihvaćajući kompromis.

Sanader je među ostalim podsjetio i na ulogu mladih u Domovinskom ratu, koji su podnijeli najveći teret u obrani Hrvatske. Možemo biti ponosni na njihov doprinos u stvaranju slobodne i samostalne hrvatske države pod vodstvom HDZ-a i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, rekao je.

Na Konvenciji HDZ-ove mladeži pod sloganom "Snaga ovog vremena" sudjeluje oko 830 izaslanika, a očekuje se izbor novoga nacionalnog predsjednika i potpredsjednika te članova Predsjedništva, Nacionalnog vijeća mladeži i članova Nadzornog odbora.

Sudionici Konvencije Mladeži HDZ-a držane danas u Zagrebu pod sloganom "Snaga ovog vremena" za nacionalnog predsjednika izabrali su Mislava Baneka koji je na toj dužnosti naslijedio dosadašnju predsjednicu Margaretu Mađerić.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju Banek je izrazio uvjerenost da će ga svojim radom i opravdati.

Na Konvenciji je također izabrano i pet dopredsjednika, pet članova predsjedništva, 20 članova Nacionalnog odbora te pet5 članova Nadzornog odbora Mladeži HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene