Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak investicija

Sanader: Nastavit će se gradnja infrastrukturnih projekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader u Opatiji je o nastavku infrastrukturnih projekata, kazao da će se nastaviti projekti koji moraju ići kao doprinos ostvarivanju gospodarskog rasta, nastavit će se gradnja cesta, pelješkog mosta, modernizacija željeznica, plinofikacija i projekti navodnjavanja.

Gradit će se autocesta prema Osijeku i dalje do Belog Manastira, autoceste do Ploča i od Zagreba do Siska, rekao je premijer naglasivši da je izgradnja pelješkog mosta važna za teritorijalno povezivanje zemlje, revitalizaciju obližnjih otoka te da je taj most ključna pretpostavka šengenskog režima u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Dodao je da je nedopustivo da, primjerice poljoprivredni proizvodi s juga zemlje, moraju prolaziti kroz BiH te da će stoga biti izgrađena i cesta od Trpnja do Ploča.

Govoreći o izgradnji zračne luke u Zagrebu premijer Sanader je rekao da smatra da ju ne bi trebali financirati država i Grad Zagreb nego da bi trebalo raspisati međunarodni javni natječaj za dodjelu koncesije i da će to predložiti gradskoj upravi.

>> Besplatni udžbenici za sve učenike u Hrvatskoj

>> Šuker: Rast će osobna potrošnja, investicije i izvoz

Na upit hoće li se ukinuti besplatni udžbenici Sanader je odgovorio da će uvođenje osobnog identifikacijskog broja omogućiti da se vidi kome, odnosno kojim obiteljima bi to trebalo omogućiti, te da smatra da bogate obitelji ne bi trebale ostvarivati to pravo.

Na upit o navodnoj izjavi predstavnika Hrvatske stranke umirovljenika medijima da će ta stranka istupiti iz vladajuće koalicije ako se ne isplate božićnice, premijer Sanader je kazao da pretpostavlja da je riječ o nesporazumu te da je HSU ozbiljna stranka, svjesna sadašnje situacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene