Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: BiH poseže za hrvatskim teritorijem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader poručio je danas u Vukovaru kako Hrvatska ima nesporno pravo gradnje Pelješkog mosta te da u potpunosti odbacuje bilo kakve teritorijalne pretenzije BiH na područje oko mosta.

- Ovdje je riječ o dvije činjenice. Hrvatska je, što se vidi iz
raspona nosivih stupova i visine budućeg mosta, poštovala pravo BiH na pristup njihovim vodama, kazao je Sanader dodajući kako je s druge strane, Hrvatska poštovala vlastito pravo da poveže svoja dva teritorija.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

>> Silajdžić: Početak gradnje mosta komplicira odnose Hrvatske i BiH

>> Mesić za transparentnost u vezi s pelješkim mostom 

>> Dropulić: 'Pelješki most ima sve potrebne dozvole za gradnju'

- Neki bošnjački predstavnici, koji kažu kako gradnja mosta nije dobra, osporavaju to s teritorijalnog aspekta. To u potpunosti odbacujemo. To je čak posezanje za hrvatskim teritorijem. Hrvatska most gradi na svom teritoriju, istaknuo je napomenuvši kako "od triju strana u BiH, protiv gradnje mosta negoduje samo jedna".

- Negoduje, nažalost, samo jedna strana i to ne cijela jer imamo i bošnjačke stranke koje se ne slažu s ovakvim stajalištem jedne stranke, rekao je Sanader komentirajući za danas najavljeni početak radova na izgradnji Pelješkog mosta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene