Obavijesti Pretražite Navigacija
Burno u HDZ-u

Teške optužbe Salapića: Postupanjem dijela MUP-a ugrožena je moja sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavu kandidature za predsjednika glavnog odbora HDZ-a u Osijeku, Josip Salapić zasjenio je optužbama na račun, kako kaže 'osječkih službi koje su pod kontrolom MUP-a'.

HDZ-ov saborski zastupnik iz Osijeka, Josip Salapić objavio je kako je od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zatražio zaštitu.

Pročitajte i ovo Načelnik prijavljen za napastovanje - 2 Podnesena prijava HDZ-ov načelnik optužen za seksualno zlostavljanje stao pred kamere: "Nije bilo nikakvih naloga, samoinicijativno sam izašao iz stranke" Načelnik prijavljen za napastovanje Šokantna prijava Osječko-baranjski župan komentirao HDZ-ovog načelnika, koji je zatražio ispis iz stranke nakon prijave za seksualno uznemiravanje

'Jutros sam razgovarao s ministrom unutarnjih poslova i osobno sam zatražio njegovu zaštitu, jer su se prema meni osobno dogodile stvari mimo zakonskih ovlasti osoba koje rade u ministarstvu unutarnjih poslova. Kao zastupnik u Saboru, a o tome ću obavijestiti i Predsjednika Republike, zatražio sam da se obavi unutarnji nadzor nad službama koje su pod kontrolom ministarstva, jer postoje određene informacije da službe koje su pod ingerencijom MUP-a ne rade u zakonskim ovlastima i interesima Republike Hrvatske, nego određene informacije 'dilaju' medijima, određenim strukturama i osobama i time ugrožavaju sigurnost građana Osijeka', rekao je Salapić na konferenciji za novinare koju je sazvao kako bi objavio svoju kandidaturu.

>> Tko će od njih postati šef HDZ-a?

'Osobno smatram da je ugrožena i moja sigurnost i osobni kredibilitet, nastupom određenih tijela pod ingerencijom MUP-a', kazao je Salapić ne imenujući nikoga osobno, ali kasnije je dao naslutiti kako se radi o Tomislavu Karamarku.

'Prvi put čujem takvu optužbu i treba je dokazati. To je ozbiljno. Proces treba provesti do kraja, mora biti transparentan i jasan. Tko to ne razumije nema mjesto u vodstvu HDZ-a', rekao je Gordan Jandroković, nakon što je čuo optužbe Salapića.

Svoju je potporu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u dao Jadranki Kosor. 'Osobno dajem potporu Jadranki Kosor. To je moje legtimno pravo. Smatram da je ona zaslužno i hrabro vodila stranku u najtežim trenucima, da je očuvala stabilnost države i stranke i gospodarsku stabilnost, te svojim predanim radom uvela Hrvatsku u EU. Također, bez rezerve je vodila borbu protiv korupcije', rekao je Salapić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene