Policija u Los Angelesu pokrenula je kriminalističko istraživanje protiv ginekologa kojeg više od 50 žena tereti za neprimjereno ponašanje tijekom liječničkog pregleda.

Galerija


Policija u Los Angelesu priopćila je da rade na slučaju koji bi mogao imati i međunarodnu širinu, i u kojem bi moglo biti uključeno čak 10.000 žena, pacijentica ginekologa dr. Georgea Tydalla u studentskoj klinici na Sveučilištu Southern California (USC).

Vezani članci Prazni Vatikan Poljski nadbiskup prijavio biskupa koji je skrivao zlostavljanje djece: "Ne dopuštamo prikrivanje takvih zločina" Woody Allen (Foto: Getty Images) Šokantna obiteljska priča: Žena Woodyja Allena prekinula deset godina šutnje o svom suprugu

Slučaj je počeo kada je više od nekoliko desetaka tužbi potaknulo ostavku ginekologa s pozicije ravnatelja navedene klinike, javlja Reuters.

Policija navodi da ima imena 52 žene koje su rekle da ih je Tydall dodirivao i razgovarao s njima na neprimjeren način dok se bavio ginekološkom praksom na USC-u u razdoblju od 1990. do 2016.

Tydall, sada 71-godišnjak, prošle je godine, nakon što su pale prve optužbe, dao ostavku na mjesto ravnatelja USC-a, a u intervjuu kojeg je dao LA Timesu zanijekao je optužbe koje mu se stavljaju na teret.