Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nam se sprema?

Kakva će biti budućnost našeg javnog zdravstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održat će tematsku sjednicu: "Budućnost javnog zdravstva unutar novih zakonskih rješenja".

Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održat će tematsku sjednicu: "Budućnost javnog zdravstva unutar novih zakonskih rješenja".

Pročitajte i ovo Sarkoidoza - 1 Sarkoidoza U Hrvatskoj raste broj oboljelih od rijetke bolesti: Teško se dijagnosticira, nema jedinstvenog lijeka, ne zna se zašto do nje dolazi Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

Odbor smatra da demografske promjene, nove tehnologije, rastući problemi utjecaja okoliša na zdravlje, socioekonomske i druge promjene stvaraju kompleksne zdravstvene probleme i izazove.

Koncept 'zdravlje za sve' te promicanje, unaprjeđenje i očuvanje zdravlja stanovništva, jednaka dostupnost i smanjenje nejednakosti u zdravlju te poimanje investiranja u zdravlje kao najisplativije investicije u razvoj društva, temeljna su svrha javnog zdravstva, smatraju u Odboru.

Za provođenje i održivost sustava javnog zdravstva, ali i daljnjeg razvoja načela javnozdravstvene politike zdravstvenog sustava potrebno je osigurati odgovarajuću zakonodavnu i organizacijsku strukturu mreže javnog zdravstva.

Stoga Odbor u tematskoj raspravi namjerava aktualizirati javnozdravstvenu problematiku te dati poticaj za donošenje konkretnih mjera. Uoči tematske sjednice predsjednica Odbora Ines Strenja Linić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža te ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak dat će izjave za medije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene