Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena sjednica

Saborski odbor: Nije bilo nepravilnosti u slučaju Linić - Grbić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na zatvorenoj sjednici je zaključio da u slučaju interne kontrole policije u slučaju Olivera Grbića nije bilo nepravilnosti.

Odbor je sa šest glasova 'za' i tri 'protiv' zaključio da nije bilo nepravilnosti u radu policije u slučaju Linić. Trojica oporbenjaka tvrde, pak, da je nadzorom utvrđeno da policija nije postupala po zahtjevu DORH-a koje također nije naložilo izvide policijskoj upravi Primorsko-goranskoj te kažu da je jasno da je anonimni podnesak toj policijskoj upravi uputilo ravnateljstvo policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga još traje Tematska sjednica: Saborski odbor pretresa detalje incidenta s onečišćenjem vode u Slavonskom Brodu Slika nije dostupna Što nam se sprema? Kakva će biti budućnost našeg javnog zdravstva?

Članovi radne skupine Odbora osnovane kako bi provjerili navode iz Linićeve predstavke o zlouporabi položaja i ovlasti ministra Karamarka te ravnatelja policije - Olivera Grbića i glasnogovornika ravnateljstva Krunoslava Borovca, utvrdili su kako navodi iz predstavke nemaju osnove kao i da nije bilo nezakonitog postupanja osoba u ravnateljstvu policije niti zlouporabe položaja i ovlasti od strane ministra Karamarka.

Dragovan: Karamarko je svjesno obmanuo javnost

Igor Dragovan, Ranko Ostojić i Dino Kozlevac ne misle tako već su dali izdvojeno mišljenje u kojem ističu da je Linić, prije nego što je utvrđena osnovana sumnja za počinjenje kaznenog djela, izvrgnut javnoj diskreditaciji. Diskreditaciji je izvrgnut temeljem anonimnog podneska i priopćenja MUP-a u kojem se tvrdilo da je povezan sa ratnim profiterstvom u Rijeci 1991. godine.

Glavni tajnik SDP-a i zastupnik Igor Dragovan u izjavi novinarima kazao je kako je Karamarko svjesno obmanuo javnost jer je 18. svibnja na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova objavio priopćenje da je policija u slučaju anonimne prijave protiv Linića postupala po nalogu državnog odvjetništva, a nadzorom je utvrđeno da riječko državno odvjetništvo nije dalo nikakav nalog.

Čuljak: Ovo je nastavak politizacije i pritiska na policiju

Budući da prvi dio konferencije za tisak predsjednik odbora Ranko Ostojić iskoristio da kaže službeni stav odbora, a ostak konferencije za tisak govorio u svoje ime na to konferencijom za tisak odgovorio HDZ-ov Tomislav Čuljak potpredsjednik Odbora.

'Ovo izdvojeno mišljenje nastavak je daljnje politizacije i pritiska na rad policije i čelnih ljudi policije. To nije dobro, osobito kada to rade političke stranke, nastavio je Čuljak. Kazao je da je državni odvjetnik potvrdio da je u ovom slučaju policija postupala u skladu sa zakonom, a drugi imaju svoje razloge zašto žele producirati daljnje priče', zaključio je. (A.E./ Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene