Požar (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Požar (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Na predjelo Šestanovac-Vukušići-Žeževica bukti požar koji se gasi i s tla i iz zraka.


Požar iznad Šestanovca gasi čak 17 vatrogasnih postrojbi s 27 vozila i 92 gasitelja, zračne snage, dva helikoptera i jedan airtractor.

Požar bukti u blizini naselja, ali za sada, kako nam kažu splitski vatrogasci, kuće nisu ugrožene. Prvu dojavu o požaru dobili su u 13:29 sati.

U Prpuši kod Šestanovca poslijepodne je izbio veliki požar koji gase vatrogasci uz pomoć dva protupožarna helikoptera i jednog airtractora, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar je, kako je priopćeno iz MORH-a, uočio pilot Airtractora na protupožarnom izviđanju i odmah krenuo s gašenjem, a priključila su mu se dva helikoptera iz vojarne “Knez Trpimir” iz Divulja.

Vatrogasno-operativnom centru Split je dojavljeno da gori cijela istočna strana brda, te su na teren izašla 92 vatrogasca i 27 vozila iz 17 vatrogasnih društava. Vatra je zahvatila nisko raslinje, grabovinu i hrastovinu, u jednom je momentu ozbiljno zaprijetila obližnjim kućama, no brzom akcijom gasitelja spriječena je veća šteta, kažu u Vatrogasnom centru.

Prije mjesec dana na istom su mjestu vatrogasci gasili požar u kojem je izgorjelo oko 350 hektara šume i raznih poljoprivrednih kultura.

Podsjetimo, gori i u zaleđu Vodica i Šibenika. Ondje je na terenu 50-ak gasitelja i zračne snage.