Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi požar

S vatrenom stihijom u omiškom zaleđu bore se 92 gasitelja uz pomoć zračnih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predjelo Šestanovac-Vukušići-Žeževica bukti požar koji se gasi i s tla i iz zraka.

Požar iznad Šestanovca gasi čak 17 vatrogasnih postrojbi s 27 vozila i 92 gasitelja, zračne snage, dva helikoptera i jedan airtractor.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

Požar bukti u blizini naselja, ali za sada, kako nam kažu splitski vatrogasci, kuće nisu ugrožene. Prvu dojavu o požaru dobili su u 13:29 sati.

U Prpuši kod Šestanovca poslijepodne je izbio veliki požar koji gase vatrogasci uz pomoć dva protupožarna helikoptera i jednog airtractora, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. Požar je, kako je priopćeno iz MORH-a, uočio pilot Airtractora na protupožarnom izviđanju i odmah krenuo s gašenjem, a priključila su mu se dva helikoptera iz vojarne “Knez Trpimir” iz Divulja.

Vatrogasno-operativnom centru Split je dojavljeno da gori cijela istočna strana brda, te su na teren izašla 92 vatrogasca i 27 vozila iz 17 vatrogasnih društava. Vatra je zahvatila nisko raslinje, grabovinu i hrastovinu, u jednom je momentu ozbiljno zaprijetila obližnjim kućama, no brzom akcijom gasitelja spriječena je veća šteta, kažu u Vatrogasnom centru.

Prije mjesec dana na istom su mjestu vatrogasci gasili požar u kojem je izgorjelo oko 350 hektara šume i raznih poljoprivrednih kultura.

Podsjetimo, gori i u zaleđu Vodica i Šibenika. Ondje je na terenu 50-ak gasitelja i zračne snage.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene