Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivni turizam u Gackoj dolini

S 35 godina dao otkaz i promijenio život! Radi sedam mjeseci, a od toga živi cijelu godinu

Denis Lončar
Denis Lončar Nova Studio
Aktualno Galerija Denis Lončar Denis Lončar Foto: Nova Studio Aktivan turizm u dolini Gacke Aktivan turizm u dolini Gacke Foto: Nova Studio Ponuda uključuje vožnju kajacima, bicikliranje i vožnju quadovima Ponuda uključuje vožnju kajacima, bicikliranje i vožnju quadovima Foto: Nova Studio +0 Ponuda uključuje vožnju kajacima, bicikliranje i vožnju quadovima Galerija 1/4 >>
Denis Lončar prepoznao je potencijal svog rodnog mjesta. Dolina rijeke Gacke prije četiri godine postala je uspješna turistička destinacija zahvaljujući njegovoj ideji i ulaganju u aktivni turizam. Turistička agencija Velebit aktivnosti zapošljava tri zaposlenika i ovim je obiteljima omogućila da rade sedam mjeseci, a od toga žive cijelu godinu.

 

U dobi od 35 godina, Denis Lončar odlučio je dati otkaz na poslu i pokrenuti vlastiti biznis.

„Radio sam neke druge poslove i kada sam napunio 35 godinu života, pomislio sam 'radim ono što ne volim'. To je bila prekretnica, odlučio sam se i za sada dobro izgleda“, kaže Denis Lončar.

Denis Lončar Aktivan turizm u dolini Gacke Foto: Nova Studio

Denis je studirao na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment. Kombinacija stečenog obrazovanja i ljubav prema mjestu u kojem živi bila je idealna podloga za pokretanje aktivnog turizma u dolini Gacke.

Vožnja kajacima, bicikliranje i vožnja quadovima ponuda je koja mu već četvrtu godinu zaredom ide sve bolje. Iako na ovaj posao utječu i vremenske neprilike, Denis kaže kako svaka sezona traje sve duže. Zapošljava još dvije osobe koje također, kao i on, rade punim intenzitetom sedam mjeseci, a mogu si priuštiti plaću za cijelu godinu.

Denis Lončar Ponuda uključuje vožnju kajacima, bicikliranje i vožnju quadovima Foto: Nova Studio

U početku su mu mnogi govorili da je njegov potez smiješan i da neće uspjeti, međutim Denis je vjerovao u svoju ideju, prepoznao je pravi trenutak i upisao se u 'Dnevnik uspješnih'.

„Kad se čovjek trudi, kad ima ideju i pokušava, to se isplati. To su prepoznale i institucije i za razvitak ove destinacije ponudile svoju pomoć.“

U svojim poduzetničkim počecima Denis je iskoristio potporu za samozapošljavanje. S obzirom da u to vrijeme u Gackoj dolini nitko nije nudio vožnju quadom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) prepoznala je projekt i iskoristio je njihov kredit s 2 % kamate. Iako je tada tek počinjao i nije imao svoja sredstva, dobra ideja i kvalitetan poslovni plan uz odgovarajuće instrumente osiguranja - bili su dovoljni za realizaciju kredita po HBOR-ovu programu ''Početnici''.

Denis Lončar Ponuda uključuje vožnju kajacima, bicikliranje i vožnju quadovima Foto: Nova Studio

Kao i na svakom poduzetničkom putu, Denis i njegov tim susreću se s izazovima privatnog poslovanja. Međutim, ističe: „Najveći su optimizam i motivacija za rad gosti koji ovdje dolaze. Oni su na godišnjem odmoru i svoju pozitivnu energiju prenose na nas. Tako nam je lakše odraditi posao“, kaže Denis.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene