Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruža Tomašić o HSP-ovom programu protiv droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska zastupnica HSP-a Ruža Tomašić na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci predstavila je HSP-ov program suzbijanja ovisnosti o drogama.

Program se sastoji od tri dijela: prevencije, ranog otkrivanja
korištenja droge i ovisništva te liječenja, rekla je. Prevencija treba početi upućivanjem djece u ovu problematiku, odnosno upoznavanjem s negativnim stranama ovisništva već od prvog razreda osnovne škole, rekla je Tomašić.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Ne sviđaju joj se obilasci stanova Ruža Tomašić protiv protuvladinih prosvjeda

Rano otkrivanje provodilo bi se, po ovom programu, testiranjem na droge pri upisu u prvi razred srednje škole. Ovaj postupak bi roditelji pismeno odobravali, a oni koji to ne bi prihvatili, morali bi kasnije snositi sami eventualne troškove liječenja i odvikavanja svoga djeteta.

Treći korak, liječenje, jedino je što se sada provodi, rekla je
Tomašić. Navela je i da bi roditelje trebalo educirati kako bi sami znali prepoznati ovisništvo i što napraviti u tom slučaju. Saborska zastupnica HSP-a kazala je da nije sramota imati dijete ovisnika, već to znati, a ništa ne poduzimati.

Pozvala je građane sa šireg riječkog područja da joj više javljaju podatke o preprodaji droge, kako bi mogla poduzimati daljnje korake.

Tomašić je istaknula da je frustrirana saznanjem da bi se moglo više napraviti na suzbijanju narko-trgovine i ovisništva u Hrvatskoj, ali da se to, kako je rekla, "izgleda ne želi".

Onima koji tvrde da je njezina akcija protiv trgovaca drogom dio predizborne kampanje, Tomašić je poručila da u Hrvatskoj ima više područja kao što je Korčula, gdje je ona pomogla u razbijanju lanca trgovine drogom, te da i drugi političari na ovakav način vode predizbornu kampanju u svojim krajevima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene