Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruža Tomašić napušta HSP?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapić, potvrdio je kako je na sjednici Predsjedništva bila nazočna i Ruža Tomašić te je i ona povukla svoju kandidaturu za predsjednicu stranke.

Đapić je također rekao kako "nije problem da se Ruža Tomašić kandidira (za predsjednicu HSP-a) kada dođe vrijeme za to, i kada se odrede pravila igre". Opovrgao je da postoje nesuglasice s Ružom Tomašić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova stranka Ruža Tomašić na čelu HSP-dr. Ante Starčević Slika nije dostupna Ako Đapić ne da ostavku Tomašić najavila osnutak nove stranke prava

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HSP-a, zatvorenoj za javnost, prošlotjedne ostavke povukli su i svi članovi Predsjedništva stranke.

Objašnjavajući razloge povlačenja svoje ostavke na mesto predsjednika HSP-a Đapić je izjavio kako "nakon njegove (prošlotjedne) ostavke nije prošlo ni par dana, a već su u stranci počeli procesi koji su prijetili kompletnim narušavanjem odnosa u HSP-u".

Zbog toga su, rekao je, i on i članovi Predsjedništva stranke odlučili povući ostavke.

Ni Đapić ni Ruža Tomašić nisu danas bili dostupni Hini putem telefona.

Na HSP-ovoj web stranici danas je pak objavljena Đapićeva izjava kako HSP ima jednog zastupnika u Hrvatskom saboru te da je potrebno mobilizirati sve snage u konsolidiranje stranke. Također je objavljeno da su "svi članovi stranke koji su najavili svoje kandidature za predsjednika stranke te kandidature i povukli dok se ne odredi kandidacijski postupovnik".

Napomenuto je i kako će se provesti unutarstranački izbori te obaviti pripreme za sabora HSP-a, koji bi se trebao održati najkasnije do kraja veljače 2008.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene