Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužba zbog zračnog prometa

Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

Aktualno Galerija Oleg Butković Oleg Butković Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Rusija tuži Hrvatsku - 4 Rusija tuži Hrvatsku - 4 Foto: DNEVNIK.hr Rusija tuži Hrvatsku - 3 Rusija tuži Hrvatsku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rusija tuži Hrvatsku - 2 Rusija tuži Hrvatsku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Rusija tuži Hrvatsku - 1 Galerija 1/8 >>
Rusija je tužila Hrvatsku zbog zračnog prometa. Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov pojašnjava o čemu je riječ.

Europa je Rusiji zabranila letove čim je počeo rat u Ukrajini, pa je Vladimir Putin uzvratio udarac Europi tužbom. Zbog sankcija je tužio i Hrvatsku. U sudskom sporu koji je pokrenut država je morala imenovati nekog tko će ju zastupati.

"Predlaže se imenovanje Dinka Stanišića agentom RH u ovom postupku rješavanja spora pred Vijećem organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva", objavio je državni tajnik u ministarstvu prometa Alen Gospočić. 

Dok je državni tajnik objašnjavao odluku koja je na obzoru, ministar Butković nije znao o čemu je riječ. "O čemu se točno radi? Ne znam o čemu vi govorite", rekao je na pitanje o tužbi. 

"To ste vi sad pročitali ja vam ne znam o čemu vi pričate. Nisam na sjednici Vlade, išli su državni tajnici, moram to pogledati, vidjet ćemo sve. Mi u proceduri moramo dati određene odgovore, Ne brinite se ništa, nikakvi Rusi, ni slični Rusima, neće nama nikako naštetiti", poručuje Butković. 

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom Ilić iz minute u minutu Pretražuje se svaki pedalj u potrazi za tijelom male Danke: Otkriveno što je pokazala analiza baznih stanica

Upitnici i iznad glave kolege mu Ivana Anušića.

"Ulazimo i izlazimo iz protokola u protokol praktički u minutama. Nisam uspio ništa po tom pitanju doznati, listao sam portale", kaže. Pa su zbog stranačkih poslova na terenu, u drugi plan pali oni - državni. Nakon "male pomoći" - eto odgovora.

"Naravno da će pokušati sa svim mogućim načinima osporiti sve ono što je prema njima donešeno kroz sankcije. Zašto to sad rade ne znam, logična diplomatska aktivnost", kaže. 

"Imamo velike šanse!", uvjeren je. 

Ni premijera Plenovića, čini se, epilog ne brine."Imat ćemo pravni tim, konzultirat se s drugim članicama, mislim da smo tu u potpunosti u pravu!", poručuje.

Predsjednik države upitan je za komentar. Čudi ga ovakav ruski potez.

"Rusija nema šanse sa tom tužbom, ali moramo znati, ovi Andreji Andrejevići i Olegi da EU krvavo trguje s Rusijom, kupuje milijarde eura ukapljenog plina i da je to poprilična farsa. I dalje su otvorena mnoga sudišta za sporove između Rusije i nerusije i zapadne Europe, jer se radi i trguje", kaže. 

Pročitajte i ovo Tribina HDZ-a - 4 PARLAMENTARNI IZBORI Plenković ne želi o prepisci Butković i Rimac, ali ima poruku za Milanovića: "Mora odgovoriti na pitanja"

Kakav god sudski ishod s Putinom bio čekat će Vladu u novom sastavu. Ova je odradila posljednju sjednicu prije izbora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene