Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide u zatvor na dvije godine

Rubala se nagodio sa sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Rubala se na današnjem sudskom ročištu nagodio te ide u zatvor na dvije godine.

Osim dvogodišnje zatvorske kazne, kako doznaje Dnevnik Nove TV od Rubalina odvjetnika Ante Madunića, Rubala je dao svoj stan na trgu Maršala Tita u protuvrijednosti od milijun i 600 tisuća kuna, a dužan je vratiti još 79.320 eura protupravne imovinske koristi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Platio 150 tisuća eura jamčevine Drago Rubala izašao iz pritvora Slika nije dostupna Namještanje mirovina Mjesec dana pritvora za dr. Dragu Rubala

>> USKOK podigao optužnicu protiv Rubale

Podsjetimo, Rubalu se sumnjičilo za sređivanje lažnih mirovina. Njega i još nekoliko osumnjičenih optužnicom se teretilo da su se, od kolovoza 2010. do listopada 2011. godine, u Varaždinu i Zagrebu, okupili s ciljem da zainteresiranim osobama osiguraju stjecanje prava na invalidske mirovine bez obzira ostvaruju li uvjete za te mirovine, uz plaćanje novčane naknade u iznosima od 1.750 do 7.500 eura.

U optužnici stoji kako su pronalazili zainteresirane osobe za stjecanje invalidske mirovine, od njih primali novac te ih upućivali ih na liječničke preglede radi pribavljanja nužne medicinske dokumentacije za pokretanje postupka za dobivanje invalidske mirovine. Zainteresirani su tako dobivali pozitivne nalaze i mišljenje o postojanju invalidnosti, općoj i trajnoj ili profesionalnoj nesposobnosti za rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene