Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sređivanje lažnih mirovina

USKOK podigao optužnicu protiv Rubale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je nakon višemjesečne istrage podigao optužnicu protiv 69 okrivljenika, među kojima je i dr. Drago Rubala, zbog 'sređivanja' lažnih mirovina.

USKOK je izvijestio kako je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 69 hrvatskih državljana među kojima je i dr. Drago Rubala zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, protuzakonitog posredovanja te pomaganja u primanju mita i protuzakonitom posredovanju.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Optužnicom se stavlja na teret da su se, od kolovoza 2010. do listopada 2011. godine, u Varaždinu i Zagrebu, okupili s ciljem da zainteresiranim osobama osiguraju stjecanje prava na invalidske mirovine bez obzira ostvaruju li uvjete za te mirovine, uz plaćanje novčane naknade u iznosima od 1.750 do 7.500 eura.

>> Drago Rubala izašao iz pritvora

U optužnici stoji kako su pronalazili zainteresirane osobe za stjecanje invalidske mirovine, od njih primali novac te ih upućivali ih na liječničke preglede radi pribavljanja nužne medicinske dokumentacije za pokretanje postupka za dobivanje invalidske mirovine. Zainteresirani su tako dobivali pozitivne nalaze i mišljenje o postojanju invalidnosti, općoj i trajnoj ili profesionalnoj nesposobnosti za rad.

USKOK je u optužnici predložio oduzimanje protupravno stečene imovine od okrivljenika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene