Slanje poruke, ilustracija (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Slanje poruke, ilustracija (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Darijo Radanović (31) priznao je da je prijetio odvjetniku te čak najavio i da će ga tužiti jer je odvjetnik "potpisao bjanko zadužnice u njegovo ime, bez njegova dopuštenja".


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Darija Radanovića (31) iz Medulina tereteći ga za prijetnje, da je odvjetniku, koji ga u sudskom procesu zbog droge zastupa kao branitelj po službenoj dužnosti, slao SMS-ove uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja, piše Novi list.

Vezani članci Poplavljena ulica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Grad koji teče'' ponovno je pod vodom: Obilna kiša poplavila ulice Rijeke, automobili se probijaju kroz bujicu Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Već robijao zbog ubojstva, sada silovao ženu: "Nisi ti još vidjela zvijer, ne znaš ti što je prava opasnost"

"Pozdravit ću te ja, smeće jedno prevarantsko. Govno jedno, da si me odmah nazvao jer ću te prijavit, bez moje dozvole ćeš ti nekome pisat zadužnice, je*** ću te ovom nogom u gipsu", pisao je Radanović svom odvjetniku SMS 18. lipnja ove godine, a posljednje prijetnje uputio mu je 4. rujna kada mu je poručio "Potpisat ću ti se po glavi i ovjerit kod bilježnika, smeće cigansko".

Odvjetnik ga je prijavio policiji i Radanović je priznao prijetnje te čak najavio da će tužiti odvjetnika za prijevaru i nezakonito zastupanje. Kaže da je odvjetniku prijetio jer je "potpisao bjanko zadužnice u njegovo ime, bez njegova dopuštenja".

Radanović je dosad u dva navrata osuđivan zbog zlouporabe droga i teške krađe, a trenutačno je jedan od optuženih u sudskom procesu 22 okrivljenih koje optužnica riječkog USKOK-a tereti da su zaradili najmanje milijun i 700 tisuća kuna deliktima povezanima s prodajom droge.

Radanović je i jedan od petorice optuženih protiv kojih je ljetos potvrđena optužnica USKOK-a koja ih okrivljuje da su upleteni u krijumčarenje tridesetak ilegalnih migranata – Kosovara, Turaka i Kineza.