Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržava ih uprava

Rijeka: Radnici traže dionice Luke po povlaštenoj cijeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li najveća hrvatska luka u Rijeci bolje raditi ako radnici kupe 25 posto dionica? Vjerovali ili ne, u tome ih podržava i uprava, a radnici silno žele dokazati da se pod njihovim vodstvom može odlično poslovati.

Radnici riječke Luke jedva čekaju odgovor iz Zagreba: hoće li moći otkupiti dionice tvrtke po povlaštenim uvjetima, cijeni manjoj od 100 kuna po dionici. 'Prijedlog nije loš, bilo bi dobro da kad se ide u mirovinu da se ima nešto od Luke', kaže Josip Doričić, autodizaličar. Marko Šimić dizaličar već dvadeset i pet godina. I on želi kupiti dionice, a sa stanjem na burzi dobro je upoznat. 'Dionice nisu ni sad realne, situacija na svjetskom tržištu je napravila svoje, a dionice bi trebale biti puno više nego što je sad', kaže Marko Šimić, dizaličar.

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive

Promet na ovom kontejnerskom terminalu u posljednjih osam godina porastao je čak dvadeset puta. 'Smatramo da smo u prvoj podjeli dionica u prvoj privatizaciji oštećeni tako da smo dobili samo jedni četvrtinu od onog koje nam pripada', smatra Goran Manfreda koji radi na kontejnerskom terminalu. Radnici su mogli 1996. kupiti dionice vrijednosti samo 5 umjesto 20 tisuća njemačkih maraka. 'Smatramo da bi na taj način uspjeli pod navodnicima ispraviti jednu nepravdu koja je posljedica, recimo '96. godine, pretvorbe Luke i neznanja što se tiče dionica', kaže Denis Vukorepa, direktor Luka d.d. Rijeka. Odgovor za kupovinu dionica iz portfelja hrvatskog fonda za privatizaciju po cijeni manjoj od sto kuna očekuje se u narednih mjesec dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene