Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Osnovna škola uvodi uniforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici Osnovne škole Vežica u Rijeci predložili su uvođenje školske uniforme, čime bi ovo postala prva škola u Hrvatskoj s uniformiranim izgledom.

U školi je provedena anketa u kojoj je gotovo 65% ispitanika ustvrdilo da nemaju ništa protiv obaveznog jednoobraznog odijevanja, ako uniforme budu njima prihvatljivog izgleda i ne budu im narušavale osobnost, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U blizini Osnovne škole FOTO Požar u Zadru zaprijetio kućama, lokaliziran uz pomoć kanadera Slika nije dostupna Hrvatska vs. Švedska Prvašići u Hrvatskoj i Švedskoj: Evo koliko su ispred nas!

U tijeku je izrada idejnog rješenja uniforme. Projekt "I uniforme mogu biti moderne" proveden je u sklopu izborne nastave Odgoj za ljudska prava i demokratsko građanstvo koji se u školi Vežica poučava neprekidno od 1998. godine za učenike 7. i 8. razreda.

Cilj predmeta je edukacija učenika za život i djelovanje u demokratskom civilnom društvu i razvijanje demokratskih vrijednosti, a program je verificiran i dio je Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene