Incident na Platku - 1
Incident na Platku - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Nakon brutalnog napada na dvojicu HGSS-ovaca i jednu djevojku na Platku oglasio se i Grad Rijeka, koji je najoštrije osudio takvo nasilje.


Grad Rijeka oglasio se o divljačkom napadu na dva HGSS-ovca i djevojku na Platku.

"Temeljem medijskih izvještaja o nasilju koje se u nedjelju dogodilo na Platku danas je oštrom osudom nasilja reagiralo vodstvo Grada Rijeke! Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.

Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tuče, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Ilustracija Policija još nije kontaktirala DORH o napadu na skijalištu: Doznajemo više detalja o ozljedama pretučenih

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Tiriel Luka Abramović Trener se odrekao MMA borca koji je prebio HGSS-ovce: "Luka više nije član kluba"

Ilustracija Policija objavila detalje brutalnog napada: BMW-om vozili po skijaškoj stazi pa pretukli djelatnika zimske službe kad ih je odbio

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati", poručili su.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju