Reporterka Nove TV Josipa Krajinović jedina je novinarka koja je na jučerašnjem predstavljanju knjige Martine Dalić razgovarala s Branimirom Briceljom, članom grupe Borg koji je navodno unio izmjene u lex Agrokor kako bi se pogodovalo fondu kapitala Knighthead.

Galerija +0 Branimir Bricelj, član skupine Borg (Foto: Dnevnik.hr)

Branimir Bricelj 30. ožujka 2017. – na dan kada se Ante Ramljak prema vlastitom priznanju susreo s predstavnicima fonda kapitala Knighthead – s bivšom ministricom gospodarstva Martinom Dalić izmijenio je dva mailaiz kojih je vidljivo da su članovi grupe Borg lex Agrokor prilagodili upravo Knightheadu.

Vezani članci Ivica Todorić Todorić se oglasio nakon povlačenja optužnice za aferu Agrokor: "Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, ali sada je došao kraj" Provjereno: Ivica Todorić - 4 "Ima i šanse da Todorić uspije": Nekoć je bio ekonomski vladar Hrvatske, a danas protiv nje vodi sudske bitke

"To su neistinite konstrukcije. Kao što vidite, velik broj raznih stranaka koristi razne konstrukcije u ovom procesu da bi izgradili neke svoje pozicije. Mogu reći samo da sam vrlo ponosan što sam, kao član radne skupine, sudjelovao u izradi ovog zakona, što sam kasnije sudjelovao u samom restrukturiranju i stabiliziranju Agrokora", rekao je Bricelj reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović na predstavljanju knjige Martine Dalić.

Iako su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković pozvali članove skupine Borg da vrate svoje naknade, Bricelj smatra da su one bile u skladu sa svim praksama domaćih i stranih savjetnika.

"Naši su poslodavci privatne kompanije. Naše su naknade određene po tržišnim principima. Te naknade su platili vjerovnici koji niti u jednom trenutku nisu imali nikakvih primjedbi niti na naš rad niti na te naknade. Čak su nekoliko puta javno istupili s direktnom podrškom svim savjetnicima", rekao je Bricelj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju