Reporterka Nove TV Josipa Krajinović jedina je novinarka koja je na jučerašnjem predstavljanju knjige Martine Dalić razgovarala s Branimirom Briceljom, članom grupe Borg koji je navodno unio izmjene u lex Agrokor kako bi se pogodovalo fondu kapitala Knighthead.

Galerija


Branimir Bricelj 30. ožujka 2017. – na dan kada se Ante Ramljak prema vlastitom priznanju susreo s predstavnicima fonda kapitala Knighthead – s bivšom ministricom gospodarstva Martinom Dalić izmijenio je dva mailaiz kojih je vidljivo da su članovi grupe Borg lex Agrokor prilagodili upravo Knightheadu.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Sinčić nakon Todorićevog intervjua za Novu TV: "Ne vjerujem ni Todoriću ni Vladi" Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelj SOA-e: "Dalić nije mogla niti je tražila sigurnosnu provjeru skupine Borg"

"To su neistinite konstrukcije. Kao što vidite, velik broj raznih stranaka koristi razne konstrukcije u ovom procesu da bi izgradili neke svoje pozicije. Mogu reći samo da sam vrlo ponosan što sam, kao član radne skupine, sudjelovao u izradi ovog zakona, što sam kasnije sudjelovao u samom restrukturiranju i stabiliziranju Agrokora", rekao je Bricelj reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović na predstavljanju knjige Martine Dalić.

Iako su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković pozvali članove skupine Borg da vrate svoje naknade, Bricelj smatra da su one bile u skladu sa svim praksama domaćih i stranih savjetnika.

"Naši su poslodavci privatne kompanije. Naše su naknade određene po tržišnim principima. Te naknade su platili vjerovnici koji niti u jednom trenutku nisu imali nikakvih primjedbi niti na naš rad niti na te naknade. Čak su nekoliko puta javno istupili s direktnom podrškom svim savjetnicima", rekao je Bricelj.