U Varaždinu je počeo najveći međunarodni aeromiting u Hrvatskoj. Preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova, nastupi akrobatskih grupa i vratolomije pilotskih aseva oduševili su publiku. Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica nije samo gledala, već je i sama sudjelovala u vratolomijama pri 400 kilometara na sat s poznatim akrobatskim pilotom Branimirom Ambrekovićem.

Galerija


Nakon što sam preživjela, pitala sam što sam preživjela. Piloti kažu - silu četiri G. Sve ostalo smo gledali na sigurnom - s tla. Za ovo treba biti itekako utreniran.

Vezani članci Dubrovačka jezgra (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Za njega govore da je biser Jadrana, zlatna je koka hrvatskog turizma, ali državu kao da nije briga za ono što mu se sada događa Teška nesreća u varaždinu (Foto: Ivan Agnezović/7Plus Regionalni Tjednik) - 9 Teška prometna nesreća u Varaždinu: Zbog kvara na semaforu sudarila se tri vozila, ozlijeđena i beba

''Biti pilot akrobatske grupe je dugi slijed obuka i školovanja. Za postati pilot akro grupe se biraju piloti koji su već iskusni profesori letenja'', kaže Darko Belančić, voditelj akrobatske skupine Krila Oluje.

Publika je danas u Varaždinu bila oduševljena. ''Ove godine je naglasak na fajterima, na brzim zrakoplovima, ultrazvučnim zrakoplovima'', kazao je organizator Danko Komar.

Osim akrobacija može se vidjeti i akcija specijalaca, ali i razgledati sve zanimljive letjelice. Zračni spektakl na rasporedu je i u nedjelju.

Kako je sve izgledalo možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr